Peter Salerno och Dominick Latella

Det här var killarna med klös i, skulle man kunna säga.
I USA, där de huserade under sextio- och sjuttiotalet, blev de kallade för The Dinner Set Gang aka The Fat Cat Burglars.
Salerno och Latella drog nämligen fördel av sina potentiella brottsoffer, just under middagsbjudningar, då de passade på att göra inbrott hos husägarna.
Salerno och Latella var svågrar och gifta med tvillingsystrarna Gloria och Sandra Savino.

Peter och Dominick gjorde sig alltså stora pengar på att ljudlöst smyga in under fina sammankomster som arrangerades av välbärgade människor. Det anses väldigt ofint att resa sig upp under en middag vid sådana tillställningar, vilket de här männen drog nytta av, eftersom stora ytor av huset då lämnades obevakade.
De hittade sina offer via Forbes och bland de som drabbades fanns bl a DuPonts, the Flaglers, the Wallaces, the Pillsbury family och Liberace.
Under deras storhetstid kom de över värdesaker för en kvarts miljon dollar per inbrott. FBI beskyllde dem för att ha kommit över juveler för någonstans mellan $75 miljoner och $150 miljoner, men den exakta siffran är svår att uppskatta eftersom det följde en rad copycats i deras spår och därför kan de ha blivit felaktigt beskyllda för en del inbrott.

Det största bytet kom de över 1973, vid en kupp strax norr om Palm Beach. En arvinge till DuPont hyrde ett hus där och i sovrummets garderob hittade Salerno och Latella en resväska som innehöll juveler för omkring $12 miljoner. Den största stenen (på 17,65 carat, rosa diamant) hade ett värde på $1,800,000.

Idén att stjäla från förmögna människor när de åt middag, kom inte Salerno på själv. Han lärdes upp av Frank Bova, en framgångsrik tjuv som lärde sig ”yrket” under andra världskriget när han ledde Ranger team, en grupp som stal dokument av Nazisterna.

Bill Adams och Jim Hirsch, var två av de spanare som efter tjugo år var med och lyckades gripa Salerno och Latella vid ett inbrott i Westport, Connecticut, den 21 januari 1992.

Peter Salerno frigavs i december 2008 och bor med sin fru Gloria i Florida.
Där bor även Dominick Latella numera.
Salerno finns även omnämnd i en faktabok med namnet THE CRIMINAL ELITE av Howard Abadinsky, en bok som fokuserat på organiserad brottslighet och inbrottstjuvar.

Källa: Wikipedia

sig

2 svar till “Peter Salerno och Dominick Latella

  1. Måste motvilligt erkänna att jag uppskattar dom här inläggen om framgångsrika brottslinar och dom här hade jag aldrig hört talas om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s