Lördagsfråga

Jag tänkte testa något nytt. Det kan kanske vara roligt att ha en klurig frågetävling mellan varven, så under förutsättning att det inte blir för svårt, tänkte jag köra en fråga varje lördag i fortsättningen. Det finns just nu inget pris att vinna (annat än äran att vara antingen mest kvicktänkt eller allmänbildad) eftersom det bara ligger på försöksstadiet.
Jag får se om någon vågar sig på en gissning, men här kommer första försöket i alla fall och jag tänkte att yrkesgrupperna också kan variera.
Ledtråden är citatet. Bilden har inget med personen att göra, utan är endast tänkt att gestalta innehållet i citatet :). Så, vem döljer sig bakom detta citat tror ni?

Gissa författaren

Du är vältalig. Ska jag prata rikssvenska? Ska du ha det på engelska eller franska? Du kan få det på åtta språk av mig. Nu sätter jag dig klockrent. Är du snabb i hjärnan? Du vet att aporna har en gemensam genuppsättning med människan till 98,5 procent? Jag skulle vilja ställa frågan i framtiden. Hur många av de där som utger sig för att vara roliga i den världen kommer bli annat än lacknafta och eter som dunstar som fotnoter? Du behöver inte ställa frågan nu, men du kan ställa den om 30 år och om det ska ha ett värde i det långa loppet, som ett vilande värde alltså, så borde ju någon av de här finnas till som en John Cleese eller en Chaplin. Det kommer aldrig bli fallet. Jag lovar er.

Uppdaterad
Anders gissade rätt den här gången.

apaDezmin

6 svar till “Lördagsfråga

  1. Är det en riktig person som har sagt det här? I vilket tillstånd undrar jag då?

    Gilla

  2. Haha, vilken kul grej! 🙂 Jag har ingen aning, men ska bli spännande att se om nån tar det.

    Gilla

  3. Finns det någon annan som svamlar så obegripligt än Ranelid? Det får bli min gissning. Björn Ranelid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s