Ännu en favorit

Igår läste jag ut Nu ser du mig av S J Bolton.
Jag hörde talas om den här författaren redan i höstas, men eftersom jag hade några andra böcker jag ville hinna med först, fick den här boken vänta lite.
Inget ont i det, för nu visade det sig att den var väl värd att vänta på.
Från baksidestexten:

Trots sin djupa fascination för Jack the Ripper har den unga London-polisen Lacey Flint aldrig jobbat med ett mordfall, eller sett ett lik på nära håll. Förrän nu.

När Lacey en kväll närmar sig sin bil ser hon en döende kvinna stå lutad mot passagerarsidan. Kvinnan har blivit brutalt knivskuren bara ett ögonblick tidigare, och dör i Laceys famn.

Lacey kastas huvudstupa in i sin första mördarjakt, och hon skyr inga medel för att hitta den bestialiska mördaren.

Men hennes första stora fall blir också början på en högst personlig mardröm. När Lacey får ett brev med välbekant innehåll, skrivet med blod, blir det uppenbart att det är en modern Jack the Ripper-kopia hon har att göra med. En som dessutom tycks vara fixerad vid just Lacey.

Ska hon, en oerfaren polis, kunna överlista mördaren? En mördare vars ökända förebild lyckades undkomma alla…

Tänk filmen Seven, för lite i samma anda går den här boken.  Dels det där ständiga mörkret och dysterheten som man upplever och dels grundintrigen.
Det är möjligt att det bara är jag, men när grundintrigen bygger på något som jag känner till sedan tidigare, blir det genast mer spännande.
Bolton bygger upp spänningen rasande skickligt och med oväntade vändningar som gör att jag ibland måste läsa om meningen för att försäkra mig om att jag läst rätt. Och trots att deckare med poliser i huvudrollen är något jag ofta undviker, är mordgåtan så fascinerande att sidorna flyger förbi.
Jag har själv haft många teorier om vem Jack the Ripper var, men det visade sig att en av de mest intressanta har jag missat.
Om man ogillar blodiga och barocka scener, ska man inte läsa den här, men om man älskar deckare med nervkittlande spänning, är detta ett mycket hett tips.

Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt att hitta någon fler favorit i den här genren inom de närmaste åren efter att jag läst Bauer, Flynn och Watson. Men Bolton (som dessutom lyckats med bedriften att skriva en spänningsroman med en polis i huvudrollen och göra det intressant) får en plats bland mina favoriter också.
Jag kommer nog att läsa hennes andra böcker också 🙂

Dezmin

Annonser

8 responses to “Ännu en favorit

 1. Ska kolla upp den på biblioteket. Behöver en bok att sätta tänderna i! 🙂

  Gilla

 2. Tänk filmen Seven. Hmm. Varje gång jag tänker på den minns jag biomörkret där min kompis rätt vad det är reser sig upp och går ut. För hon tyckte det blev för mycket. Själv satt jag kvar förstås, för jag gillar ju på nåt vis sånt.

  Gilla

 3. jag blir nog trogen min italienska poliskommissarie, hehe. 🙂 Jaghar inte sett seven så jag kan inte tänka mig den tyvärr

  Gilla

 4. Jag gillar Seven! Men jag blir helt stressad för jag vill inte upptäcka fler favoriter, tycker jag har fullt upp med bokhögarna som det är redan! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s