I köer finns det ingen logik

Logik är något som jag brukar försöka hålla mig till när jag ska bedöma något.
Men i köer till kassan i livsmedelsaffärer tycks just logik vara något man bör undvika att använda sig av.
Jag vet inte hur många gånger som jag har ställt mig i den kö som har förutsättningarna att gå snabbast när jag har handlat och ändå går grannkön så mycket fortare.
Tro mig, jag har försökt med allt! Provat att spana in vilka som står framför mig i respektive rad och om det är några som storhandlat t ex, tar jag den andra kön.
Ändå slår det aldrig fel! Jag befinner mig alltid i den kön som drabbas av diverse stopp.
Igår var inget undantag. När jag fått tag på alla varor jag skulle ha och ställde mig i kön, var den ena raden fylld med människor som storhandlat. Logiken säger mig att även om den kön är något kortare, borde de som finns framför mig i den andra gå fortare. Detta eftersom det nästan uteslutande står folk i den som handlat väldigt lite. Så jag ställer mig i den. Vad tror ni händer? När det nästan blir min tur, blir det tjafs med kunden framför mig om en rabattkupong. Jag tänker att det här måste ju kunna redas ut ganska snabbt, men icke. Alla som har någon kunskap om hur det fungerar i butiker, vet ju att kunden alltid har ”rätt” (hur fel vederbörande än må ha). Men tjejen i kassan är antagligen ny och ovan att hantera de här situationerna, varför hon ringer efter en medarbetare och sedan uppstår något som mest liknar en konferens framme vid kassan.
Under tiden som diskussionerna pågår, ser jag hur en person som befann sig bakom mig i grannkön, nu är framme vid kassan och betalar.
Är det bara jag som aldrig tycks ställa mig i rätt kö? Jag bara undrar.
För om någon har något tips på hur man avväger det här dilemmat rätt, får du hemskt gärna dela med dig.

Dezmin

Annonser

9 responses to “I köer finns det ingen logik

 1. Hehe! Har inte alla varit med om det här nångång?
  Nästa gång – lämna logiken hemma och gå dit första tanken leder dig. Kan i vart fall inte bli värre och du slipper funderandet.

  Gilla

 2. Det är inte bara du!

  Gilla

 3. Det händer alltid mig med. Jag har lärt mig 2 saker iaf. 1. Undvik alltid äldre personer med bara några få varor. Det blir alltid krångel med missuppfattade rabatter.Dom kan heller inte koden till kortet och dom har alltid sina kontanter i småmynt. 2. Undvik alltid unga färska expediter. Dom har inte lärt sig att hantera vare sig krångliga kunder eller kassan. Men jag håller med dig. Fast jag kalkylerar med allt,så hamnar jag lik förbannat i fel kö iaf.

  Gilla

  • Tack för tipsen! Jag har faktiskt också tänkt på det där med pensionärer, så jag brukar försöka undvika köer där de befinner sig också. Och expediterna får jag nog också börja tänka mer på 🙂 Då bättrar jag eventuellt på oddsen lite mer för att hamna i rätt kö 😀

   Gilla

 4. Skulle precis säga samma sak som ovanstående, 1: undvik kön med pensionärer. Speciellt om de är över 65 😉 Sedan: 2: välj kön längst bort från det allmänna gångstråket (oftast följer kunderna en viss rutt i butiken och det gör att kassorna närmast där den mynnar ut har mer köer än de andra). 3: Lär dig vilka kassörer som är snabba och välj deras kassor. De ”äldre” kassörskorna som jobbat i butiken i 25 år är inte heller att föredra framför de unga, för de känner varenda kund och fastnar ofta i samtal med stammisarna och alla och envar. 4: beväpna dig med tålamod. Använd tiden i kön till people watching 😉 5: undvik den unge snygge kassören i tjugofemårsåldern för där kommer garanterat varenda tjej uppehålla sig lite extra för att flirta 😉 Samma sak gäller den Supertrevlige och pratsjuke varianten. Den där som charmar alla, gamla som unga.
  Det var väl mina insider-tips ;

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s