Fru bortskänkes

Ibland kan statusuppdateringar på fb vara riktigt roliga och när sådana får folk att haja till, skratta, förfäras etc delas dessa också ganska många gånger.
Anders Sundström i Lillkågeliden skrev att han skänkte bort sin fru p g a att hon blivit allergisk mot deras hund. Hehe, bara detta får en ju att vilja läsa mer. Bl a skriver han:

Passar bäst för folk som har tidigare erfarenhet av kärringar, då hon tidvis kan vara ganska tjurig och skeptisk mot främmande.

Inlägget har delats av 1 200 personer och gillats av nästan 6.000. Även DN och Aftonbladet har hört av sig till honom.
Det är förstås ett skämt alltihop, men samtidigt är det en himla intressant inledning på en roman eller novell. Det hade ju även kunnat vara en man som helt enkelt blivit allergisk mot sin fru. Och vad händer med frun om någon nappar på erbjudandet? Hur kommer hon att uppleva sitt nya hem? Är hon ovanligt ”allergiframkallande”, eller var det bara den här mannen (alternativt hunden) som var överkänslig? Möjligheterna är oändliga, som ni ser 🙂
Själv överväger jag starkt att skänka bort huset och flytta ut på en öde ö endast med min dator och möjligen telefonen. Just nu känns det som en väldigt god idé, även om jag förstår att bara allt blir färdigt kommer jag att uppskatta allt lidande jag tvingats utstå 🙂

Dezmin

Annonser

12 responses to “Fru bortskänkes

 1. Haha, det var en rolig uppdatering och jag håller med, det sätter verkligen fantasin i rullning 🙂
  Ja, det har jag också önskat ibland trots att jag inte har hus, att man bara kunde ta ett par saker och lämna alltihop, slå sig ner någon annanstans, men det har jag ju redan gjort en gång.

  Gilla

 2. Den där öde ö-idén har jag begrundat många gånger också, bara jag får ha med mig datorn, ipaden fulladdad med olästa böcker och mobilen, så skulle jag trivas 🙂 Om bara ön hade bra laddningsmöjligheter så skulle jag nog klara mig ett tag 🙂

  Gilla

 3. Apropå det här, så har du säkert hört talas om: ”The Man Who Mistook His Wife for a Hat”. Men det är ju Oliver Sachs, bland annat professor i neurologi, som i en essäsamling beskrivit ett antal olika fall av psykiska handikapp, varseblivningsfenomen och liknande. Har läst den där essäsamlingen och trots att det var ganska länge sedan minns jag att det var väldigt intressant.
  Men minns inte att nån ville skänka bort sin fru…

  Gilla

 4. Mycket rolig formulering, bra inspiration till skrivande. Ibland finns idéerna närmare än vi tror!

  Gilla

 5. Och om frun hade uppdaterat kunde hon ha passat på att skänka bort en hund och den som är snabbast får en man på köpet. Extra allt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s