Om radiointervjun mm

Igår kom det in ett önskemål bland kommentarerna om lite uppdatering kring hur det gick med radiointervjun i lördags, så här kommer info om det.
Ni minns förra veckan, va? Hur allt strulade för mig. Det strulet fortsatte förstås på lördag, så man skulle kunna säga att jag var ”strulförföljd” 😉
Saken var den att jag skulle ha varit med mellan 13.00 och 14.30, problemet var bara att de hade stora problem att ta sig ut live från Hotell Lappland som de sände ifrån. Klockan var över två innan de äntligen fick ordning på allt.
Jag fick i alla fall frågor kring handlingen i böckerna, som t ex de tekniska vapendetaljerna och varför jag valt just det alternativet, samt kring varför jag valt att låta handlingen kretsa kring en vanlig, enkel huvudkaraktär och hennes möte med en mystisk främling som hon bekantar sig med och inte kring poliser som ju är ganska vanligt. Jag behöver ju inte besvara dessa frågor för er, för det vet ni ju redan 😉
Vidare berättade hon som intervjuade mig att hon pratat med några som läst boken och för dem berättat att hon skulle träffa mig inför den här radiosändningen och då hade dessa varit nyfikna på om det fanns någon verklighetsbakgrund, eller om något hänt på riktigt i böckerna?
För oss som skriver är det ju ganska naturligt att man blandar verklighet med hittepå, men för sådana som bara läser tror jag att det många gånger väcker just den här typen av funderingar.
Jag svarade i alla fall att om man ska se till själva brotten (och speciellt det grövsta som begås) inser man nog att om detta hänt mig (eller någon som fanns i min omedelbara omgivning) hade jag aldrig kunnat skriva om det. Inte resten av Limboserien heller förstås.
Därpå följde några frågor om hur långt jag hunnit med trean och när den var planerad att komma ut.
Det var intervjun i korta drag. Det var riktigt roligt att få vara med och jag gör gärna om det, minus strulet då 🙂
Idag fortsätter jag att redigera manus tre, samt att jag står i startgroparna att skicka in novellen nu. Den ska alltså ingå i en antologi där vinsten går till en stiftelse som jag gärna kunde tänka mig att stötta när jag blev tillfrågad att delta, men mer om den och vilka fler författare som deltar, längre fram.
Som ni ser har jag lite att göra även idag, så det är väl bara att sätta igång då 🙂
Och så har jag helt missat att Pia skrivit om Lex Limbo på sin blogg! Tack för din fina recension, Pia! 🙂

Dezmin

10 svar till “Om radiointervjun mm

 1. Du skulle ha svarat att allt har hänt på riktigt ;).
  Trist att det strulade men det verkar ha löst sig ändå till slut.

  Gilla

 2. Vad roligt det låter! Gick ni igenom frågorna innan eller körde ni bara?

  Gilla

  • Ja, det var riktigt kul 🙂 Eftersom det strulade för dem att komma ut live, hann jag faktiskt gå igenom några av frågorna hon tänkte ställa till mig, så inget ont som inte för något gott med sig 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Kul med radio och lite lustigt att det strulade för dem också!! Tur att det gick bra till slut!

  Gilla

 4. Går det inte att lyssna på det nånstans? Hade varit kul att höra 🙂

  Gilla

  • Nej, tyvärr. De kör bara direktsänt (än så länge) även det som finns på webben (med undantag för en rad intervjuer med Umeås kommunalråd och de kanske inte är så intressanta hehe). Men nästa gång kan jag hojta till så kan den som vill lyssna i direktsändning i alla fall. Grejen var att jag upptäckte så sent att de även sände via webben, så jag hann inte puffa för det 🙂

   Gilla

 5. Jag tror benhårt på att det är du som är Olivia 🙂
  Jag har inte läst 2an än skäms på mig,men snart så.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s