Tankepaus

Jag har tvingats ställa om hjärnan på fler än ett sätt nu när jag skriver ett manus som är helt fristående från Limboserien.
Det har inte bara handlat om att lära känna nya karaktärer, eller att skriva i ett mer avancerat PoV, utan även om att försöka nysta efter den röda tråden. Försöka se  vad det finns för tankeväckande underliggande mening med berättelsen.
Jag står nu vid någon form av vägskäl, för nu inser jag att historien skulle kunna ta en mängd olika vägar. Det skulle antagligen vara dumt att börja följa dem alla för att ta reda på vart de leder (om inte annat skulle det fördröja färdigställandet av manuset enormt mycket), därför känner jag att jag måste välja väg.
Fredagen kommer därför som en välbehövlig paus. För samtidigt som vi ska börja röja här hemma och lasta på släpvagnen med grejer som bara står och samlar damm, kan jag grunna vidare på vilket håll historien ska få ta.
Sedan hoppas jag att jag har ett bra svar på det i början på nästa vecka.
Det är i alla fall väldigt befriande att inte känna sig låst inom någon speciell genre i det här projektet. Det blir vad det blir, helt enkelt. Och det roligaste är nog att den börjar skruva sig själv. Det kan ju inte bli mycket mer spännande än så när man skriver 🙂 Någon annan som upplevt detta fenomen?

Dezmin

Annonser

10 responses to “Tankepaus

 1. Vad roligt det låter! Så bra att du tar ledigt och låter hjärnan jobba fram något bra till nästa vecka.
  Själv ska jag ta en promenad, utan hörlurar, bara sång från koltrastar, och fundera var jag ska placera nästa scen. Jag vet ungefär vad den ska innehålla.

  Gilla

  • Ja, jag tror att jag behöver stanna upp här och fundera lite, annars är risken stor att det drar iväg åt alla möjliga konstiga håll 🙂
   Låter underbart! Och placeringar av scener är extra kul för just miljön den utspelar sig i blir ju till en inramning av händelsen många gånger.

   Liked by 1 person

 2. Härligt när pauser kommer lägligt! Det är samma för mig för min berättelse skulle liksom in i akt två kan man säga.
  Jag tycker det bästa är när man har skrivit till en punkt när en sak leder till en annan av sig självt, som att; aha, är det så det hänger ihop! Och så leder det vidare till nästa grej osv.

  Gilla

  • Jamen precis! Det blir liksom en aha-upplevelse. Och det är nog där jag är också nu, när akt ett ska leda in i akt två. Min största fråga är nog vad av mina möjligheter som är akt två. Men det ska jag nog lyckas klura ut också 🙂

   Gilla

 3. Skönt med en paus, det behöver man ibland. Jag skriver mest i veckorna och är ute på helgerna. Och mer blir det om vädret tillåter. Kul med ett vägskäl, kommer du inte på vart du ska få du kasta krona eller klave…

  Gilla

 4. Det är ett ganska angenämnt problem det där när det finns många idéer att fundera över 🙂 Om jag pratar för egen del tänker jag extra bra när jag är aktiv så om det fungerar samma för dig har du alldeles säkert en lösning nästa vecka 🙂

  Gilla

  • Ja, det är det verkligen 🙂
   Jag tänker också som bäst när jag pysslar med annat som inte kräver någon större tankeverksamhet för att genomföra. Snarare att man vill fly bort från det för att sysslan är så tråkig hehe. Det är då de bästa idéerna kommer till mig.

   Liked by 1 person

 5. Lägg ut alla dina förslag på trådar i berättelsen och sen låter du oss läsare rösta om vilken väg du ska gå 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s