Otrygg Hamn av Tana French

Nu har jag läst ut Otrygg hamn. Även om jag upplevde intrigen som ganska enkel, var den grymt skickligt skriven.
Nedan ett utdrag från baksidestexten:

Kriminalinspektör Michael Kennedy, ”Scorcher”, kallas tillsammans med sin partner, gröngölingen Richie, till Broken Harbour. Det är ett villaområde uppe längs kusten utanför Dublin som byggdes mitt under högkonjunkturen, men som nu efter den ekonomiska kraschen ligger ofärdigt och halvt övergivet, en spökstad. En far och hans två barn har brutalt mördats, medan hustrun förts medvetslös och svårt skadad till sjukhus. Lösningen som Scorcher – mordrotelns stjärna – först tycker verkar enkel, med en familjefar som har förlorat allt i krisen och ser ut att ha försökt ta sitt eget och sin familjs liv, kompliceras snabbt. Inget känns rätt i familjen Spains dyrt inredda hus och spåren pekar åt flera håll.

Det är nog språket som fascinerar mig mest. Handlingen är fängslande även om det tar ett litet tag innan jag kommer in i boken, men det kan ju bero på att jag inte har läst något av henne tidigare.
Det är svårt att skriva så mycket om handlingen utan att spoila, men en annan sak som jag gillade med boken var Scorchers psykiskt sjuka syster, för det är sällan jag upplever att poliser i deckare har så speciellt intressant familjeliv.
French är dessutom skicklig på att ge sina karaktärer egna röster och personligheter.
Vill man läsa en deckare och både njuta av språket och handlingen, kan jag varmt rekommendera Otrygg hamn.
Eva Karlsson har skrivit om den här.

Dezmin

8 svar till “Otrygg Hamn av Tana French

 1. Jag har varit nyfiken på henne tidigare, så kanske ska prova en, såg att flera fanns att låna som e-böcker på mitt bibliotek 🙂

  Gilla

 2. Har även läst hennes Brottsplats: Faithful Place som jag också tyckte var bra. Hennes nyaste The Secret Place har lovordats men jag tror jag väntar tills den kommer på svenska.

  Gilla

  • Jag kan tänka mig att alla hennes böcker är bra 🙂
   Ja, jag läser också helst på svenska. Har ju väntat på John Verdons senaste jättelänge (känns det som) men den finns ännu bara på engelska. Jag hoppas verkligen att Forum tänkt översätta den med, för det är en av mina favvoförfattare 🙂

   Gillad av 1 person

 3. En ny bekantskap för mig!

  Gilla

 4. Inget jag har hört talas om, men låter intressant. Får kolla in den 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s