Nya texter till låtar

Jag trodde aldrig att jag skulle befinna mig i en situation där jag skulle börja grunna på att skriva en text till en låt. Men när det gäller det senaste sidoprojektet har det visat sig att jag nu ska träda in på ett ännu outforskat område.
Det handlar om en väldigt känd låt som redan gjorts med olika texter och i det här fallet skulle själva låten passa perfekt, bara att jag måste skriva om texten i den så den passar historien 🙂
Jag har redan börjat klura lite på textraderna i den och när det går trögare med manuset, kan jag alltid växla och skriva några rader på låttexten.
Jag lär nog aldrig ge mig in i musikbranschen på något sätt, men det är riktigt uppfriskande att ägna mig åt något helt nytt mellan varven 🙂

Dezmin

Annonser

16 responses to “Nya texter till låtar

 1. Oj, vad spännande! Men det kan nog vara väldigt intressant och lärorikt att pröva på en helt annan form av skrivande ibland, oavsett om det är musik, dikter, filmmanus eller vad.

  Gilla

 2. Vad nyfiken jag blir. Jag brukar själv hitta på egna låttexter på kända låtar,när jag råkar höra fel.

  Gilla

 3. Vilken kul grej, men svår! Fast bra med omväxling 🙂

  Gilla

 4. Bra med växelbruk. Låter som en kul grej!

  Gilla

 5. Kul grej 🙂

  Gilla

 6. Kul! Jag skrev låttexter till min kollegas låtar i vintras. Jättekul och jättesvårt. Melodin fick jag liksom ”hitta” själv. Nu har jag två låtar som jag ska lyssna in mig på när lusten kommer.
  Lycka till!

  Gilla

  • Vad spännande det låter! 🙂 Jag tänker också att det kan vara ett kul projekt att ha vid sidan av bokskrivandet. Det är betydligt mindre text förstås, men så oändligt mycket svårare att få varje rad att bli rätt och stämma med musiken.

   Gilla

 7. Visst är det annorlunda. Man måste tänka i nya banor för sångtext. Om jag hade mer tid skulle jag skriva mer sångtexter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s