Så här på ålderdomens höst

Nu när jag blivit jättejättegammal, är det dags att börja tänka på refrängen. Så igår satt jag och surfade begravningsbyråer och kollade olika kistor. Man vill ju liksom ha möjlighet att välja själv 😉 Jag tog också upp med maken vilken musik som skulle spelas och vad som skulle sägas, för även här vill jag ju att det blir rätt. Han påstod att sådana saker nog inte lämpade sig att säga på en begravning, men vad är det då för mening att hålla en sådan ceremoni? Det ska väl ändå vara min sista vilja som gäller, eller hur?
Nåväl, nu kan det ju tänkas att jag har några år kvar, så förhoppningsvis har jag lite tid att bearbeta honom 😉
Hur som helst. Jag fick en hel del presenter i fredags och en av dem var Flynns novell ”En sån som du”. Den är bara ca 60 sidor lång, men jag läser den långsamt för att jag vill njuta av hennes extrema skicklighet att gestalta kvinnliga udda karaktärer (ofta antihjältinnor).
Återkommer med recension på den.
I övrigt har jag tagit det lugnt och vilat mycket (det måste man göra när man blir gammal, för då orkar man inte så mycket längre).
Idag ska jag fortsätta att läsa novellen och vi har ganska behagligt väder, så jag ska ta en promenad med Dexter lite senare.
Till veckan måste jag försöka ta mig i skrivarkragen igen om jag ska lyckas få den här relationsthrillern färdig. Vi får se hur det går med det. Kanske är jag även för gammal för att orka skriva nu 😉
Vad pysslar ni med för roligt idag?

Dezmin

Annonser

18 responses to “Så här på ålderdomens höst

 1. Det är rätta takter! Framförhållning är aldrig fel 😉

  Gilla

 2. Haha, ja bäst att fundera över och skriva ner dessa saker innan man blir för gaggig för att minnas dem 😉 Rolig kommentar från maken, haha! Håller helt med dig, det är ju ändå DIN begravning. 😉
  Hm, idag? Jag ska nog mest slöa vid datorn och läsa alla knasigheter mina vänner och bekanta skriver 🙂

  Liked by 1 person

  • Hahaha, men precis! Vem vet när man börjar bli förvirrad 🙂 Men, eller hur? Jag vill att det ska vara på mitt sätt, annars är det ju ingen mening med en begravning.
   Hehe, låter som en bra idé och läsning berikar alltid 😉

   Liked by 1 person

 3. Helt klart 😀 Annars är det ju ingen vits, som du säger. Vem vill ha en begravning som liknar alla andras? 😉 Bättre att ta farväl med stil!

  Liked by 1 person

 4. Den där novellen retar aptiten rejält, man vill bara ha mer Flynn efteråt 🙂
  Samma här, försöker redan nu ladda inför imorgon, för nu är det slut på velandet, i veckan ska det bli skrivet! 🙂

  Gilla

 5. Troligtvis har du inte ens levt halva din livstid än men så säger de att man ska leva som om alla dagar var den sista. Så det är väl bäst att sätta igång och skriva då … 🙂

  Liked by 1 person

  • Hehe, antagligen inte, men vem vet? Har en väninna vars barndomskamrat dog för bara några dagar sedan, tror hon blev 47. Helt plötsligt och utan förvarning. Så livet kan nog ibland vara kortare än man tror och som du är inne på, då gäller det att leva som om varje dag var den sista 🙂

   Liked by 1 person

 6. Grattis i efterskott!
  Längtar efter att få läsa Flynns novell… Önskade mig den i julklapp men fick den inte. Men snart så 🙂 Ska bli kul att höra vad du tycker om den!

  Gilla

 7. Grattis i efterskott! Idag har jag städat hallen och alla garderober med ytterkläder för alla fem. Samt rensat bland alla miljoner skor. Det tog hela dagen, helt slut nu 😦

  Gilla

 8. Åh ja – här har du en riktigt gammal en, 20 år äldre än du … i alla fall i mars 🙂
  Vad gäller begravning har jag mer o mer tänkt på att fråga mina närmaste hur De skulle vilja ha min begravning … o sedan enas om utformningen – så slipper de bli osams i efterhand.
  Att jag tänker så beror på att jag inte tror på att jag kommer att varken se, höra eller känna någonting den dagen 😉
  Men jag skulle önska att De har roligt och skrattar åt allt vi gjort tillsammans.
  Något arv behöver De inte heller gräla om … inte lär De spara alla mina dammråttor heller.
  Idag har jag gjort en inbjudan till dig och alla vänner på FB – om du oförhappandes skulle få en massa energi den 7 mars och ta dig till Dalheimers Hus i Göteborg. Ämnet för dagen är upplyftande … he, he … ja, det handlar om självmord … eller efteråt, när man fått dödsbudet. Ta ställning till att man plötsligt befinner sig på en helt annan ‘ö’ en den man dittills befunnit sig på. Ska man skaffa sig en båt med åror eller med motor, vilken färg ska båten ha, modell … ja, det finns tusen nya frågor att ta ställning till.
  Det ska bli ‘kul’ – om man tänker sig lite galghumor … att föreläsa både på em och på kvällen 😉

  Gilla

  • Hehe, du är ju ung än, Ebba 🙂
   Det är nog ganska smart tänkt, att fråga dem. Vi har ju skrivit testamente, men det beror ju mest på att vi inte har några bröstarvingar och därför måste se till att tillgångar och pengar hamnar där vi vill att de ska hamna.
   Nej, den dagen man är död lär man varken se eller höra något, dock vill i alla fall jag att det jag lämnar efter mig tillfaller de förmånstagare som jag har valt och inte det staten kommer fram till.
   Tusen tack för inbjudan! Har jag vägarna förbi då så tittar jag absolut förbi 🙂 Tror att det kan vara riktigt intressant och galghumor är ju helt min grej 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s