Det tar visst aldrig slut

Jag har ju bloggat om de två egenutgivna böckerna tidigare som gjort enorm succé. För enkelhetens skull kallar jag dem ”Levaboken” och ”Kaninenboken”, men alla vet såklart vilka böcker jag pratar om, för de har parkerat sig på topplistan lääänge nu. Har faktiskt tappat räkningen på hur länge de legat där.
Det här är så himla coolt, för när det gäller Kaninenboken, blev författaren refuserad av samtliga förlag som han skickade manuset till. Tror ni att de förlagen ångrar sig nu 😉 Han blev sedan upplockad av Salomonsson Agency och nu kan de alla skratta hela vägen till banken.
När det gäller Levaboken, tror jag att författarna redan från början tog beslutet att ge ut den själv och satsade sina sista besparingar i projektet. När boken väl gjort succé hörde Bonnier av sig och ville att de skulle ge ut sin nästa bok hos dem. Ni fattar, Bonnier och Norstedts är ju de två förlagen som nästan alla har som drömförlag. Men nu blev Bonnier refuserad 😮 Författarna anser att det inte finns någon vits med att ge bort en del av vinsten till ett förlag.

Mats och Susan funderade ett tag på att låta något etablerat förlag ge ut ”Lär dig leva” som ljudbok. Men efter att ha granskat de ekonomiska villkoren bestämde de sig för fortsätta på egen hand.

Det är ju bara att gratulera dessa författare 🙂
Lite bitter blir man ju, för varför kom inte jag på de här briljanta framgångssagorna? Men ni vet vad de säger: ”Att vara bitter är som att dricka gift och hoppas att någon annan ska dö”.
Så, vad tror ni om att skriva boken ”Lär dig leva med kaniner”? Kan det vara nästa stora hit? 😉

Dezmin

Annonser

14 responses to “Det tar visst aldrig slut

 1. Hahaha jag dööör! Lär dig leva med kaniner borde ju enligt alla prognoser bli en brottarhit. 😂
  Jag tycker det är skitcoolt att de stod på sig när Bonniers hörde av sig. Det är sann egenutgivaranda. Och vad ska de egentligen med dem till? Varför ge bort en del av kakan när man kan ha den kvar? 😉

  Liked by 1 person

  • Hahaha, visst borde den! 😀
   Visst är det! Ashäftigt ju! Exakt, det är sann egenutgivaranda och jag hade inte heller skrivit på för något förlag. Nu får de ju behålla all vinst själva 🙂

   Liked by 1 person

   • Ja de har ju bevisat att de inte behöver ett förlag för att lyckas så det vore ju helkonstigt om de plötsligt signade för något. Då börjar man ju ist undra om hela egenutgivningen bara handlade om att impa på förlagen. 😉 tycker det verkar både klokare och mer logiskt att fortsätta köra på egen hand nu när de vet att de kan klara det.

    Liked by 1 person

    • Jamen precis! För jag tänker så här. Ett förlag behövs ju i första hand för att de har de ekonomiska resurserna att ta kostnaderna för själva bokutgivningen. OM man redan tagit den smällen själv och dessutom blivit enormt framgångsrik och där boken säljer sig själv, vad behöver man då ett förlag till? Annat än att det blir fler som ska dela på kakan.

     Liked by 1 person

     • Nej, exakt. Och har man lyckats en gång kan man ju göra det igen. Jag ser absolut ingen vits med att gå över till ett förlag, oavsett storlek, efter en framgång av de måtten som egenutgivare. 🙂 Verkar ju snarare helskumt isf. De har ju även bevisat att inte ens förlagets marknadsföringsmuskler behövs 😉

      Liked by 1 person

 2. Det var en spännande och rolig titel! Men med tanke på gårdagens inlägg kanske en ännu större hit är Lär dig leva med din kränkthet 😉

  Gilla

 3. Haha det var ju också en klockren titel 😃😃 den kan du skriva. 😀

  Liked by 1 person

 4. Håller med Katarina om att det bara måste bli en riktig brottarhit. Det finn nog en hel del bra böcker därute som aldrig blir förlagda. Vi lär aldrig få veta svaret på vilka…

  Gilla

  • Just det där har jag faktiskt tänkt på. Undrar hur många som inte gör som författarna i inlägget gjorde, utan helt enkelt ger upp om de refuserats hos förlagen. Någon av dessa kan ju faktiskt sitta på nästa framgångssaga. Det får vi aldrig veta, som du säger.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s