Min nya karaktär

Sent igår skrev jag hela sex rader på min relationsthriller, bara en sådan sak 😉 Men det var sex bra rader och man får vara glad åt det lilla ibland. Jag har svårt att hitta huvudkaraktären både gällande vem det är och hur vederbörande pratar. Men i natt fick jag reda på detta i alla fall:

Jag äger en revolver och varenda morgon när jag vaknar laddar jag den med ett skott, snurrar magasinet, sätter pipan mot tinningen och trycker av. Det är bekräftelsen jag behöver för att förvissa mig om att det fortfarande finns en anledning till att jag har en plats och en funktion i samhället.

Rent spontant gissar jag att man tror att det här handlar om en djupt deprimerad människa. Det lustiga är att jag strax efter jag skrivit dessa rader insåg att det inte gör det. För när jag hakade på karaktären en bit till avslöjades följande:

För mig är slumpen allt. Hela mitt liv har handlat om slumpen, eller kanske är det ödet? Men döden vill inte ha mig.

Jag är fortfarande inte redo att lägga någon större energi på manuset, men jag är nyfiken på vem den här karaktären är.
Ovanstående är inte början. Jag tror i alla fall inte det. Det kommer nog ganska tidigt i berättelsen, men de första meningarna är det inte.
Om jag tar mig hela vägen genom manuset, ska det bli mest intressant att skriva en hel historia i första person presens. För det har jag hittills aldrig gjort.
Men nu är det fredag. Då planerar jag att vila 😉

Dezmin

16 svar till “Min nya karaktär

  1. Jag får det till sju rader 😉 Men det är en mycket intressant karaktär så jag hejar för att du orkar igenom hela. Trevlig helg!

    Gilla

  2. Wow, det var en presentation som heter duga. 😀 kul när de hör av sig sådär. Presens och första person tycker jag också har blivit intressant på senare tid.

    Gillad av 1 person

  3. Åh, vad spännande, du måste skriva vidare, vill läsa mer! 🙂

    Gilla

  4. Stenhårt..Låter som nån som antingen är på väg rakt ner i helvetet eller också på väg därifrån 🙂

    Gilla

  5. Det där lät jättebra som en början. Jag bokar en signerad bok redan nu. Är det ok? Under tiden får du ha en bra helg!

    Gilla

  6. De där meningarna fångade mig som en harpun spetsar en brax! Lyssna gärna mer på den där karaktären 😉

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar