Igenom

Så där ja, nu är jag igenom råmanuset, minus ett kapitel där jag vet vad som ska hända, men inte visste hur jag skulle skriva det. Jag hoppas att det ska klarna när jag nu sätter mig för att redigera det ett varv. Sedan ska det skickas på testläsning.

Den här relationsthrillern som fått arbetsnamnet WG tills vidare (men som jag tror att jag kommer att behålla) har hela tiden varit lite av ett experiment. Från att ha skrivit 20k ord i tredjeperson DPoV, började jag ju om och skrev den helt i förstaperson där man bara följer en av karaktärerna. Det kan ha varit både det dummaste och smartaste jag har gjort. Det dummaste eftersom jag inte hade en blekaste aning om hur svårt det är att jobba uteslutande i jag-form, det smartaste eftersom storyn blev väldigt speciell i det berättarperspektivet. Så här i efterhand, när allt det jobbiga ligger bakom mig, tycker jag att det var ett klokt beslut.
Så, nu ska jag slipa och förstärka där det behövs och vet ni, det här är första gången någonsin som jag tror att jag kommer att gilla redigeringsbiten bättre än att skriva råmanuset. Eventuellt beror det på att utkastet var ett helvete att skriva och därför kan ju ingenting bli så mycket värre. Eller hur? 😉

Dezmin

Annonser

17 responses to “Igenom

 1. Grattis! 🙂 Några frågor.
  Vad hände med det andra sidoprojektet?
  Hur menar du att storyn blev bättre? Är det ens samma story eller har den och karaktärerna förändrats från förra manuset?

  Gilla

  • Tack! 🙂
   Det är något som inte stämmer med det andra sidoprojektet. Jag har inte riktigt satt fingret på vad än, men jag tror att det beror på att jag använt för många karaktärer som huvudpersoner.
   Storyn är inte densamma längre. Jag bytte yrke på dem, samt egenskaper och mål. Det är egentligen bara en del detaljer jag behållit från det förra manuset.

   Gilla

 2. Grattis! Och vet du, jag tror du lärt dig massor på perspektivbytet från tredje till första person 🙂 Utvecklande således!

  Gilla

 3. Heja dig! Fan vad bra jobbat!! Det ska bli kul att höra hur du upplever redigeringen framöver. För om det gick trögt att skriva kan det ju nästan bara bli bättre 🙂
  Grattis! Kul med nya erfarenheter med. 🙂

  Liked by 1 person

 4. Tjohej vad härligt att vara igenom 🙂 Grattis! Att välja vilket perspektiv man ska skriva är svårt. Skönt att du är nöjd med ditt val 🙂

  Liked by 1 person

 5. Haha, det har du rätt i. Lycka till!

  Gilla

 6. Tjohoo, vad bra! Tror nog att redigeringen blir en rolig upplevelse … som omväxling, för inget är ju som vanligt med det här manuset 🙂

  Gilla

 7. Grattis! Bra kämpat, och det låter väl fantastiskt att se fram emot redigeringen 😉

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s