Nästa läsning

Jag är ju ingen storslukare av böcker och överväger noga vad jag vill ägna lästid åt och inte. Många böcker går bort redan när jag läser baksidestexten, just för att jag upplever att det är en historia jag redan läst flera versioner av tidigare.
Igår bloggade Eva om Konsten att höra hjärtslag. Det är en bok som jag hört talas om vid flera tillfällen, men som av olika anledningar inte fångat mitt intresse tillräckligt för att jag ska läsa den. Men i och med Evas inlägg kring författarens långa resa med boken, blev jag nyfiken. Hon skriver bl a:

Han började skriva den år 2000 men den sålde inte så mycket i Tyskland som han hade trott och han fick återgå till sitt reporterjobb på Stern. Tre ”miserable years” följde. Han försökte få den översatt till engelska men mötte på motstånd, letade agent, hittade ingen, letade efter ännu flera översättare men hittade ingen som var intresserad av en roman om ”en blind pojke och en krympling till flicka”. Han började känna sig som en ”laughing stock.” Först tio år senare kom den ut i Amerika – i 200 000 exemplar.

Men det mest intressanta med den är kanske att den fått så ojämn kritik. En del som läst den älskar den, medan andra är mindre imponerade.
Jag lyssnar inte så mycket på andra när det gäller att bilda mig en egen uppfattning om något, vad det än må vara. Jag vill alltid gå till själva källan och grunda min uppfattning via den.
Så, nu har jag kollat mitt Bibliotek och de har den som e-bok. Perfekt! Jag kommer nu att låna hem den och läsa den. Gillar jag den, läser jag ut den och oavsett om jag läser hela, eller ger upp efter de första femtio sidorna, återkommer jag med mina synpunkter här på bloggen.
Då vet ni vilken min nästa läsning blir 🙂

Dezmin

12 svar till “Nästa läsning

 1. Alltid roligt o intressant att höra dina utlåtanden om lästa böcker.
  Vissa böcker är som oliver … antingen älskar man- eller avskyr dem.

  Gilla

 2. Ser fram emot dina synpunkter 🙂 Jag har en gissning men jag tänker inte berätta om den nu.

  Gillad av 1 person

  • Den kommer! Har börjat på den och hittills har jag inte haft en tanke på att lägga ner den i alla fall 🙂 Kanske kan du berätta din gissning när jag återkommit med synpunkterna?

   Gilla

 3. Härligt, det ska bli kul att höra vad du tycker. Jag började som sagt på den men gav upp, sedan fick jag den i present så tänkte ge den en chans till. 🙂 Jag har också en gissning, dock! 😉

  Gillad av 1 person

 4. Ser fram emot att höra vad du tycker…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s