Personliga påhopp

Just nu pågår projekt husmålning här. Allt har flutit på bra och det vi har kvar är den del som kräver en skylift, samt knutar och fönsterfoder. Det tar vi antagligen nästa helg.

I övrigt är det väl ingen som har missat Kerstin Weigles krönika om det nya språkröret för MP Isabella Lövin och den sistnämndes utseende. Här förklarar Weigle hur hon tänkte när hon skrev krönikan.
Jag är inget fan av Miljöpartiet, men jag tycker inte att personliga påhopp hör hemma någonstans. Däremot är jag väldigt tveksam till om detta är något som drabbar Lövin bara för att hon är kvinna. Om Löfven visade upp sig i slitna jeans och bakvänd keps, tror jag faktiskt inte att reaktionerna låtit vänta på sig. Men av någon märklig anledning blir det genast snack om ”patriarkala strukturer” när kvinnor blir påhoppade. Dessutom var det ju i det här fallet en kvinna som ”hoppade på” en annan kvinna.
När det gäller lyteskomik gissar jag att männen är extremt överrepresenterade i antalet ”påhopp” från sina meningsmotståndare, men rätta mig gärna om jag har fel. Möjligen undantaget Sahlin då.
Kort sagt: Personliga påhopp hör inte hemma i någon seriös diskussion oavsett parti eller ämne. Tycker jag i alla fall.

Dezmin

16 svar till “Personliga påhopp

 1. Jag tycker som du där, och kan faktiskt instämma med Weigl med när hon tycker att man bör klä sig för sitt ämbete. För visst sitter en del av respekten i framtoningen hos personer, det kan man nog inte komma ifrån. Som du säger, skulle en man göra ett framträdande i slafsiga kläder skulle reaktionerna bli desamma. Så jag tror inte heller det handlar om några strukturer eller kvinnoförakt. Men av någon anledning heter det alltid så när det är kvinnor som får kritik. 😉

  Gillad av 1 person

  • Ja, det kan jag hålla med om, men då kunde hon kanske ha lagt fram det på ett lite annat sätt, tänker jag 🙂
   Nej några kvinnoföraktande strukturer ser inte jag heller. Dock är det ju bra att man är kvinna och kan skylla allt på sådant 😉 Ska komma ihåg det nästa gång någon kritiserar mig för något 😉

   Gillad av 1 person

   • Ja, kanske det, men sedan kan man ju undra om feminister alltid lägger fram sin kritik mot män så speciellt fint… 😉 Antagligen får man som politiker och offentlig person inse att folk alltid kommer att tycka till om HUR man representerar landet och sitt parti.
    Ja, hahaha, det ska jag med komma ihåg. Speciellt på jobbet. Om de säger att jag inte skött mitt jobb ska jag hävda att de säger så baaara för att jag är kvinna! 😉

    Gillad av 1 person

    • Precis. Jag har bevittnat många feminister som gladeligen drämmer till med fula kraftord när de kritiserar män. Ja, det tror jag med.
     Hehe, det tycker jag låter som en bra idé, för självklart finns det inget de kan klaga på, du är ju kvinna 😉

     Gillad av 1 person

 2. Direkt det är en kvinna blir det livat minsann. Lövin kanske inte har den bästa smaken när det gäller hår och kläder men jag håller med om att hennes utseende inte har med hennes yrkesroll att göra. Frågan är kanske hur seriöst hon blir tagen när hon väljer den framtoningen?

  Gilla

 3. Feminister ser orättvisor mot kvinnor i allt. Jag undrar om de någonsin felsöker sig själva? Förmodligen inte.

  Gilla

 4. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att alla politiker måste ha en sån tråkig lagom framtoning. Så fort nån avviker så blir det ett himla liv(minns Borgs hästsvans). I Danmark blev det ett väldigt ståhej för några år sen när en kvinnlig politiker hade kort kjol och nästrumpor,illröda läppar och mycket smink. Hon var för sexig tyckte man. Och nu i Sverige är alltså Lövin för osexig.Men reglerna är värre för män har jag upptäckt efter att ha försökt köpt en färgglad kostym.Svart ,grått och blått är det som finns.Frågar man efter lila,vinrött,gult eller grönt då blir man idiotförklarad. Tänk om kvinnor bara fick välja på 3 färger som egentligen inte ens är färger. Jag skulle önska att riksdagen såg ut som en pridefestival.

  Själv tycker jag att botoxade läppar är det fulaste som finns, men jag skulle väl inte håna nån för det i allafall.

  Gilla

  • Hehe, nej uppenbarligen får man inte avvika för mycket, speciellt om man är politiker.
   Hade kvinnor bara haft tre färger att välja bland så hade det nog blivit ett jädrans liv 😉
   Det håller jag med om, speciellt när botoxen gått till rejäl överdrift 🙂

   Gilla

 5. Personliga påhopp hör inte hemma någonsans.

  Gilla

 6. Tänker på kvinnan som var ordförande för Kommunal. Hon blev inte beviljad ansvarsfrihet trots att andra för henne av motsatt kön också betett sig illa i sin position…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s