50 miljarder fattas

Det kommer ju inte som någon direkt överraskning, för en värdelösare regering än den vi har nu, tror jag aldrig vi har haft. Inte så länge jag kan minnas i alla fall.
Nu slår Riksrevisionen larm om att det saknas 50 miljarder de närmaste fyra åren. Jag är inte förvånad, bara förtvivlad.

Enligt Riksrevisionen saknas 50 miljarder kronor för att kommunerna ska kunna upprätthålla välfärdsnivån när svenskarna blir fler och äldre. Var de pengarna ska komma ifrån är oklart med Riksrevisionen föreslår skattehöjningar eller ökade statsbidrag.

Riksrevisionen slår också ner på ett antal åtgärder i budgeten som man anser inte är finansierade och man varnar för att detta gör statsfinanserna svagare.

Som om vi inte redan betalade tillräckligt höga skatter och hur många kommer egentligen att tycka ett det är ”tufft att betala skatt”, som en känd politiker uttryckte det en gång, när all denna skatt försvinner i stora svarta hål?
Jag tycker också att det är märkligt att politiker kan vara hur oaktsamma som helst med skattebetalarnas pengar, utan att straffas för det. Det borde vara åtalbart att göra så här.
Men, som vanligt har politikerna själva redan sitt på det torra och allt detta drabbar ju ”bara” de vanliga knegarna.
Jag förstår inte hur dessa politiker kan se sig själva i spegeln 😦

Dezmin

Annonser

20 responses to “50 miljarder fattas

 1. Vi har ju en pajasregering och då blir det tyvärr därefter 😦

  Liked by 1 person

 2. Ingen är förvånad över hur de använder pengarna. Om det inte är deras egna kan det slösas hur mkt som helst. Och att bli återbetalningsskyldiga finns som vanligt inte ens på världskartan.

  Liked by 1 person

 3. Suck! Känner mer och mer att vi närmar oss en dystopisk värld. 😦

  Liked by 1 person

 4. Instämmer med Carola. Läste det där med och det är ju helt jävla sjukt!! Fattar inte heller hur man 1. kan räkna så jäkla fel, och 2. kan vara så jäkla lättsinnig med pengarna eller ens 3. budgetera så jäkla optimistiskt. Om man använde pengarna med lite förnuft skulle det förmodligen inte ens behövas mer, men som vanligt slösas det något enormt på helt fel saker medan det som verkligen är viktigt blir utan. Som skolan och äldrevården tex. Bara att hoppas att det drabbar politikerna själva den dagen då de blir gamla. DÅ kan de fan få sitta och ruttna bort på något äldreboende utan mat och dusch dag ut och dag in. Fy fan vad arg man blir!!

  Liked by 1 person

 5. Ja, vad ska man säga? Riksrevisionen kanske borde göra en ordentlig revision och reda ut var pengarna tar vägen istället? Det är egentligen inte svårare än hushållsekonomi, om än i massiv skala: bostad, mat och omsorg för min familj går först och sedan om det finns pengar så köper jag en bok, en godisbit och skänker en femtiolapp till något välgörande ändamål. Om ändå de som ansvarar för våra skattepengar kunde förstå det enkla 🤔

  Liked by 1 person

  • Jamen exakt! Det är baske mig inte mer avancerat än vanlig simpel hushållsekonomi, även om det är som du säger, i större skala.
   Jag tycker det skulle ha varit helt i sin ordning att skattebetalarna blir informerade om exakt var deras pengar går. Hade ett större företag gjort likadant med sina aktieägares pengar, hade det blivit ramaskri.
   Det önskar verkligen jag med 😦

   Liked by 1 person

   • Mer företagstänk hos staten vore att föredra… Om departementscheferna, alltså ministrarna, skulle kunna hållas juridiskt ansvariga i större utsträckning skulle det säkert leda till en omedelbar uppstramning. Men det är väl en önskedröm…

    Liked by 1 person

    • Precis! Ja, det är nog tyvärr bara en önskedröm att det skulle komma på tal. Sedan undrar folk varför det finns så många skatteflyktingar i det här landet. Jag tycker inte alls det är särskilt svårt att förstå.

     Liked by 1 person

 6. Det som är riktigt skrämmande är att det är så tyst ifrån opinionen om det här. Dom vill ju knappast höja skatten dom heller men kanske blir tvungna,och det vill dom nog tala tyst om. Det känns som om ingen vill ta över regeringsmakten.

  Liked by 1 person

  • Ja, det är också skrämmande, men jag tror inte heller de vill ta över makten. AKB svävar ju alltid på svaren när den frågan kommer på tal.
   Säkert kommer skatterna att höjas ytterligare, men då borde de fasiken få redovisa vad de gjort med övriga skatteintäkter. Nu vet väl de flesta det, men jag vill höra dem säga det.

   Gilla

 7. Huvudet på spiken 🙂

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s