Titeln

Jag tänkte att jag skulle outa titeln nu. Jag har hållit på den ett bra tag, så jag känner själv att det börjar bli dags.
Boken är alltså en psykologisk relationsthriller som kretsar kring två nämndemän och en kommande mordrättegång.
Jag petar fortfarande i baksidestexten, men ni som följt mig ett tag har ju tagit del av halva i alla fall. Hela kommer så snart jag redigerat den färdigt.
Bilden till omslaget har jag också fått se och jag gillar den verkligen! Så fort omslaget är färdigt ska jag outa det med. Jag har inte vågat sätta något exakt datum för släppet än, men under mars hoppas vi att det ska bli. Vi vill reservera oss för eventuella förseningar på vägen eftersom allt runt omkring själva skrivandet av ett manus, är nytt för oss. Men, vi vet på ett ungefär, så mars känns inte helt omöjligt, även om det kommer att bli en snäv deadline.
Så, vad heter boken då? Wicked Game. Och ja, det finns influenser från låten med samma namn av Chris Isaak, som jag tolkat på mitt eget sätt 😉
Det har skrivits så ytterst få böcker där nämndemän fått ta plats som huvudkaraktärer (har faktiskt bara sett en enda i Sverige som är egenutgiven, men jag kan ju ha missat någon) så jag tyckte det var dags nu.
Om Limboserien kretsar kring egenmäktig rättskipning för att man tappat tron på rättssystemet, kretsar Wicked Game kring personer som alltså sitter på en avgörande roll när det kommer till att fria eller fälla en åtalad.
Wicked Game är den första delen av två och planen är att släppa uppföljaren nästa vår. Uppföljaren har fått namnet SG. Den andra bokstaven är kanske inte så svår att räkna ut vad den står för? 🙂
Där har ni namnet i alla fall. Återkommer med mer info (både kring den och förlaget) i takt med att saker och ting blir klara.
Trevlig helg! 🙂

Dezmin

28 svar till “Titeln

 1. Jättefin titel, och vad kul att hitta ett koncept som det inte skrivits så mycket om! 🙂 låten är ju verkligen bra med och lämnar verkligen en hel del att spinna vidare kring. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack! Men du visste ju redan om den 😉 Ja, det var roligt att hitta ett sådant koncept och eftersom det nästan inte skrvits något alls om det här uppdraget, fanns det ju en uppsjö att ösa ur 😉
   Ja, låten lämnar verkligen utrymme att tolka fritt 🙂

   Gillad av 1 person

   • Ja det gjorde jag ☺️ Ja det är ju det allra bästa, när man gör det. Då behöver man inte heller oroa sig för att kopiera andra, avsiktligt eller oavsiktligt.
    Sån musik är verkligen underbar. Älskar att inspireras av musik. Och även den andra låten är ju en sådan med. 🙂

    Gillad av 1 person

    • Precis 🙂
     Nej, man behöver ju inte vara orolig för att kopiera någon annan oavsiktligt, det är liksom fritt spelrum 😀
     Visst är det! Ja, den andra låten som också får en del utrymme är också en som man kan inspireras av och tolka väldigt fritt 🙂

     Gillad av 1 person

 2. Snygg titel, den säger mycket på bara två ord 🙂
  Ser fram emot en bok om nämndemän, har mött dem i rätten som vittne och det är verkligen mycket varierande kvalitet bland dem. Några som varit oerhört intresserade och så bottennappet; en som i princip sov sig igenom rättegången.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja, det var lite det som var tanken 🙂
   Jag vet, det varierar ganska ordentligt mellan dem. Dessutom är de ju juridiska lekmän, vilket gör att man kan ta ut svängarna ännu mer, utan att det för den sakens skull inte blir trovärdigt.
   Haha, det lät inte som någon bra nämndeman 😮

   Gilla

 3. Håller med Annika. Den boken ser jag fram emot och tror inte att jag heller stött på någon bok om nämndemän. Fråga. Är inte det här egentligen Legal Thriller?

  Gillad av 1 person

  • Vad skoj! Hoppas du ska gilla den 🙂
   Det stämmer att subgenren Legal Thriller kretsar kring just rättegångar, men då brukar huvudkaraktären vara en advokat. Så är ju inte fallet här och ängslig som jag är att sätta mina böcker i fel fack, valde jag den säkra etiketten före den osäkra 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Ska bli väldigt intressant läsning. Jag undrar också vad det är som gör att förlagen inte vill ge ut boken.

  I mitt jobb stöter jag på nämdemän i bland och lite förvånad har jag nog blivit över urvalet. Det verkar mest vara pensionerade politiker och anställda inom kyrkan, samt lite kulturtanter.

  Gillad av 1 person

  • Vad skoj! Hoppas du också ska gilla den 🙂
   Du kommer att förstå när du läser den, kanske redan när du får läsa hela baksidestexten 😉
   Ofta är ju nämndemännen nominerade av politiska partier, men inte alltid. Även här uppe har vi några som är pensionärer, de behöver kanske lite extra klirr i kassan. Kulturtanter har jag däremot inte stött på här, men jag kan tänka mig att det finns sådana också.

   Gilla

 5. Det låter jättespännande. Kul med nämndemän som inte är så vanligt förekommande i böcker. Boka ett signerat ex till mig. Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

 6. Vill läsa nu! ✌️👏 Vad annat när bara titeln gör mig galet nyfiken! Förutom för att få veta varför förlagen ballade ur förstås 😜

  Gillad av 2 personer

 7. Bra titel! Och låter väldigt intressant och spännande 🙂

  Gillad av 1 person

 8. Låter verkligen som en annorlunda bok 🙂 Gillar titeln som ger en föraning om vilket spel som kan förekomma bakom kulisserna i en rättegång. Ser fram emot att läsa den! 🙂

  Gillad av 1 person

 9. Det låter som en spännande handling. Har varit på ett fåtal rättegångar och på en verkade en nämndeman på väg att somna. Yrkesrisk typ?! Omslaget ska bli spännande att se. Och jag gillar låtreferensen 😊

  Gillad av 1 person

  • Jag hoppas den ska upplevas spännande när man läser den också 🙂
   Hehe, det verkar vanligt det där med att nämndemän nästan somnar 😮 Jag kan tänka mig att om det är ett åtal som gäller mindre övertramp i lagen kanske det inte är lika roligt att sitta och lyssna.
   Det ska bli roligt att visa det också. Härligt! För det är en låt jag liksom aldrig blir less på heller 🙂

   Gillad av 1 person

 10. Marie: Mitt skrivliv

  Jag har aldrig stött på en bok som haft nämndemän i centrum, oftast är det advokater, åklagare eller poliser som har huvudrollerna. Jätteroligt! Dessutom ett intressant ämne eftersom i stort sett vem som helst kan bli nämndeman, de politiska partierna har inte överdrivet många hugade medlemmar, som jag förstått det.
  Ska bli kul att läsa boken när den kommer ut!

  Gillad av 1 person

  • Inte jag heller, förutom den där egenutgivna, men den har jag inte läst.
   Ja, oftast är det ju åklagare, advokater eller poliser, så det blir roligt att bidra till något nytt 🙂
   Precis, det är nog därför även andra personer kan nomineras för det här uppdraget. Men i det här fallet passade det bra att de hörde till politiska partier 🙂
   Ska bli så spännande att få dela med mig av den också och se vad ni tycker 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s