Vad tror vi om detta?

Ett sibiriskt ”The hunger games” som ska bli realityserie. Allt är tillåtet.

30 män och kvinnor ska släppas ut i skogen i Sibirien, där de sedan ska överleva i nio månader för chansen att vinna motsvarande 16 miljoner kronor. I den ryska realityserien ”Game2: winter” är allting tillåtet.

”Varje tävlande går med på att de kan skadas, eller till och med dödas. 2.000 kameror, 900 hektar och 30 liv. Allting är tillåtet. Våld, alkohol, mord, våldtäkt, rökning, vad som helst,” står det i annonseringen inför programmet, enligt The Guardian.

Någon av er som skulle ställa upp?
16 miljoner är ju mycket pengar.
Själv ska jag ta helgen i anspråk att grunna på vad jag skulle göra om jag hade 16 miljoner på kontot 😉

Dezmin

Annonser

35 svar till “Vad tror vi om detta?

 1. Är det här på riktigt? Kul att de jämställer rökning med mord, våldtäkt etc, det känns lika over the top så att säga.

  Gillad av 1 person

  • Det verkar så. Eller hur? Tänkte också att rökning ju bara skadar den som röker, åtminstone om man till största delen är utomhus. Våldtäkt och mord däremot, drabbar ju någon annan.

   Gilla

   • Kommer säkert att få helt sjukt många tittare, och många som ansöker om att få vara med (och en och annan författare som får uppslag till en roman). Men jag fryser bara jag tänker på att vara ute i nio månader i Sibirien 😀

    Gillad av 1 person

    • Det tror jag med. Ja, hehe, säkert finns det en mängd uppslag för författare som följer serien också.
     Samma här! Hade varit en annan sak om man fått vara i Karibien någonstans. Då hade jag övervägt att delta 😀

     Gilla

 2. Tycks vara en hård tävling men med en stor prissumma. Helt klart värd att överväga 😉

  Gillad av 1 person

  • Eller hur 😉 Det är kölden jag, trots allt, skulle ha mest problem med. Gillar den inte där jag bor nu, så hur jag skulle stå ut där uppe, är för mig en gåta 😉

   Gilla

 3. Ha, ha – ännu ett bevis på hur sjuk denna värld är … men, när jag växte upp skojade vi om att åka till månen … så allt som verkar omöjligt kan alltså bli möjligt. Men, själv skulle jag med de erfarenheter och visdom 🙂 som mina levnadsår gett mig – aldrig göra något sådant för pengar … även om jag mer eller mindre är desperat vad gäller minustecknen på mitt konto.

  Gillad av 1 person

  • Japp, allt som verkar omöjligt kan bli möjligt, det gäller bara att se tiden an 🙂
   Det finns nog gränser för alla, gissar jag. Oavsett hur tufft ekonomiskt man har.

   Gilla

 4. Känner mig inte så överdrivet lockad att anmäla mig men jag har hört om det där tidigare. Tror dock att de inspirerats av de böcker som redan finns med snarlika koncept, det finns ju ett otal böcker som bygger på samma grundidé så jag tror inte det finns så mycket böcker kvar att skriva om det tyvärr. Men någon kanske kommer på någon intressant variant. Tyvärr känner jag personligen ungefär lika stort intresse för både böcker och tävling som för Big Brother… 😉

  Gillad av 1 person

  • Det går säkert att ta ut svängarna ännu ett varv. Bara vinnaren av den där tävlingen får säkert erbjudande om att skriva en bok, eller kommer på tanken att göra det själv. Och en självbiografi på det här temat skulle säkert smälla högt 🙂 Men först får vi väl se om tävlingen blir av och om någon överlever som kan berätta om den 😮

   Gillad av 1 person

   • Kanske det. Men inte ens de pengarna skulle få mig att överväga det. 🙂 tror inte det är inte värt det. Men säkert kommer någon jäkel skriva en bok om det efteråt. Det kan man nog vara säker på. För dem som orkar läsa. 🙂 ja vem vet. Det kanske inte blir någon överlevande utan de dör av sig själva? Totalt odramatiskt.

    Gillad av 1 person

 5. Knappt så man tror att det är på riktigt…och jag skulle inte ställa upp!

  Gillad av 1 person

 6. Men fy! Påminner om filmen The condemned, som för övrigt är den känslomässigt mest vidriga film jag nånsin sett. Blev så illa berörd!

  Gillad av 1 person

  • Den har jag inte sett, kanske lika bra. Är inte jätteförtjust i filmer som lämnar mig illa berörd, men nu blev jag lite smått nyfiken, får nog gå in och läsa om den ändå.

   Gilla

 7. Hm, nej. Inte särskilt lockad att delta 🙂 Får mig att tänka på boken Ensam kvar som jag har påbörjad här hemma… 🙂

  Gillad av 1 person

 8. Detta får mig att tänka på Stephen Kings bok ”The Running Man” ifrån 80-talet. Den handlar om ett framtida samhälle där det sänds en massa galna tävlingar på Tv. Typ 100 meterslöpning för hjärtsjuka(den som överlever vinner) I den värsta tävlingen så släpps en livstidsdömd ut ur fängelset och alla som vill får jaga och döda honom. Om han överlever vinner han en massa pengar.
  Då kändes boken som en väldigt överdriven science fiction. Inte nu längre.

  Gillad av 2 personer

  • Den boken minns jag med, men kom inte ihåg den just i det här fallet. Tror han skrev den under pseudonymen Richard Bachman.
   Men faktiskt, det som känts som väldigt avlägset och osannolikt tidigare, blir idag nästan som en uppfylld profetia.

   Gilla

 9. Marie: Mitt skrivliv

  Det här var veckans snackis här hemma, om man nu kan säga att något som lämnar två vuxna med gapande munnar är en snackis 😄 Det är vansinne! Vad kom du fram till, vad skulle du använda 16 miljoner till? Om de kom från deltagande i tävlingen skulle de behövas för terapi 🤔😂

  Gillad av 1 person

  • Haha, ja man tror ju knappt det är sant 😀
   Jag kom fram till att jag skulle kunna köpa en hel ö någonstans och bygga ett eget litet skrivparadis där. Hur låter det? 🙂

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv

    Det låter grymt! Känner redan hur det kreativa snålvattnet rinner… 😉
    Ja du, det där med realityserie, var sänds den? Vill se. Vill samtidigt inte se. Om deltagarna i Big Brother glömmer kamerorna efter en vecka, vad händer då efter en månad i laglöst land – och ännu värre, nio?! Har vi kommit dithän att folks barbariska sidor nu blir underhållning? En lika delar skrämmande som fascinerande tanke.

    Gillad av 1 person

    • Hehe, visst gör det 😉
     Den sänds antagligen i Ryssland på någon kanal där.
     Jamen precis, det kan man verkligen undra. Blir den väldigt populär kanske vi får se den här också 😮
     Tydligen. Kanske bara en tidsfråga innan Sverige tar efter även detta 😮

     Gillad av 1 person

 10. Tycker inte att Sibirien under några som helst omständigheter är värt pengarna. Alltså för kallt, för allt möjligt. Men alltså, den som är med i programmet och avlivar och våldtar och tja, röker då, och sen vinner och kommer tillbaka, hur mår den sen, som människa liksom?

  Gillad av 2 personer

 11. Du kanske får föreslå ett The Hunger Games Norrland? 😀
  Då kanske deltagande skulle kännas lite mer lockande? 😉 Med samma prissumma såklart 😛

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s