Åsiktsregistret

Ingen missade väl veckans omtalade åsiktsregistrering som Svenska institutet ägnat sig åt.
12.000 personer (både utländska och svenska personer) har alltså registrerats för att de har ”fel” åsikter. Ivar Arpi fanns bl a med på listan, liksom Tim Pool. Ni vet, den amerikanska journalisten som kom hit efter Donald Trumps uttalande om läget i Sverige, och som själv ville ta reda på hur det förhöll sig.
Nu säger Pool att Sverige är ett mycket obehagligt land och eftersom jag själv bott i USA och vet vilka enorma kontraster det innebär för honom, så förstår jag hans reaktion.
En person som Svenska institutet dock tycks ha missat är Hanif Bali 😮 Hur nu det ens var möjligt. Eller berodde beslutet att inte registrera honom på något helt annat? 😉
Hur som helst har Svenska institutet backat nu, men händelsen har JO-anmälts av flera av de drabbade.
Det är kanske inte så konstigt att så många är vettskrämda över att ens andas ett kritiskt ord kring sådant som inte anses vara politiskt korrekt.
Jag har pratat med många som i förtroende till mig säger att de har massor med åsikter som de gärna hade yttrat offentligt, men som antagligen skulle innebära en hel del konsekvenser för dem privat och därför behåller de sina åsikter mellan skål och vägg.
Är inte det här ganska skrämmande? Eller, har vi blivit så vana vid detta, att vi inte ser hur illa det är ställt?
Nedan finns videon med Tim Pools upplevelser. Både när det gällde hans besök och hans tankar kring att vara med på listan över de åsiktsregistrerade personerna.
Se gärna hela och fundera på vilken bild som just nu förmedlas av Sverige utomlands.

Dezmin

Annonser

21 svar till “Åsiktsregistret

 1. Jag blev inte förvånad när jag läste om listan. Jag mådde bara dåligt över hur illa det är faktiskt är. Är helt säker på att den listan inte är den enda som finns här.
  Bilden av Sverige utomlands ser nog avsevärt annorlunda ut än vad många här inbillar sig 😉

  Gillad av 1 person

  • Skulle också kunna tänka mig att det finns fler åsiktsregistreringar som vi ännu är lyckligt ovetandes om.
   Det tror jag med. Många här skulle nog bli förvånade om de visste vad en del andra länder anser om oss 😉

   Gilla

 2. Det där är ju helt sjukt och en riktigt skrämmande utveckling. Ja vad säger detta om Sverige? En del blir arga när sådana här saker förmedlas till utlandet, för att det svärtar ner omvärldens bild av Sverige men jag tyxker det är att skjuta budbäraren. De borde vara mer upprörda över att dessa saker ens förekommer i ett land som gärna slår sig på bröstet med hur bra det är.

  Gillad av 1 person

  • Visst är det!
   Det tror jag med att de blir, men man kan ju inte bli arg över fakta. Detta har ju hänt och då är det väl bra att även utlandet får reda på det.
   Precis, här skjuter man hellre budbäraren än kommer tillrätta med problemen. Det kanske är det enda alternativet om man vill fortsätta kunna slå sig för bröstet 😉

   Gilla

   • Nej detär ju totalt ologiskt, men det kan nog ligga något i det du säger. Sedan tror jag det finns väldigt mycket förnekelse på den fronten. Antingen inser man inte hur illa det är ställt eller så tycker man att dessa saker är helt ok. Oavsett vilketär det lika illa. För precis, problem försvinner inte för att man tiger om dem. En del kanske hävdar att man int ska tvätta sin smutsiga byk offentligt men i det här fallet, när det handlar om en hel nation, tycker jag det är ett måste faktiskt.

    Gillad av 1 person

    • Det tror jag med, förnekelsen är nog ganska stor och jag tror också att väldigt många inte har en aning om vad som egentligen försiggår här.
     Nej, problemen kommer ju inte att försvinna för att de sopas under mattan och jag tror också att det enda sättet att komma tillrätta med dessa är att man tar fram det i ljuset. Först då kan man ju göra något åt dem. Lite samma sak som om någon har ett missbruksproblem. Ingen har väl tagit sig ur ett sådant genom att det förtigs.

     Gillad av 1 person

     • Men precis. Första steget är att erkänna att man har ett problem. Så länge man förnekar dem kommer inget att ändras. Men det går över mig att en del kan tycka det är ok med åsiktsregistrering. Vad tänker de göra med den listan liksom? 😮

      Gillad av 1 person

      • Visst är det. För man kan ju aldrig göra något åt något som man förnekar.
       Samma här! Ja, vad mer skulle den listan tjäna till, kan man undra? Skulle framtida arbetsgivare få tillgång till den, eller skulle den användas i andra sammanhang? Obehagligt är ju bara förnamnet 😮

       Gillad av 1 person

 3. Jag håller med båda ovanstående. Det är helt sinnessjukt hur det har blivit! Jag läser nästan bara utländsk media och alternativ media eftersom de oftast förmedlar en mer sanningsenlig bild av händelser.
  Bara för några dagar sedan hängde t ex msm ut en företagare för att han misstänktes för skattebrott, tror jag. Sedan pixlar man en bild på tre ensamkommande som gruppvåldtagit en kvinna och lagt ut det på fb. I ena fallet var personen alltså inte ens dömd. Säger egentligen allt om hur nyheter förmedlas i det här landet.

  Gillad av 2 personer

  • Den händelsen uppmärksammade även jag. Håller med om att det blivit helt sjukt och jag tror sannerligen inte att det blir bättre av att msm försöker mörka, eller förmedlar nyheter olika beroende på vem eller vilka gärningsmännen är.

   Gilla

 4. Man kan ju tycka att det är en skrämmande utveckling som vi ser i Sverige. Men jag undrar om det inte alltid har varit så här, men förr fick vi ingenting veta. Innan internets stora genomslagskraft så var vi som ett isolerat Sovjetunionen där propaganda-apparaten förde oss alla bakom ljuset. Nu är ju gammelmedia förtvivlade över att dom inte längre har monopol på sanningen.

  Gillad av 1 person

  • Så kan det absolut vara, idag har ju alla som vill möjlighet att rapportera om händelser, eller uttrycka sina åsikter fritt på nätet.
   Ja, det är de alla gånger. Det är kanske därför de börjat göra sådana här vansinniga saker.

   Gilla

 5. När jag hörde om det tänkte jag något i stil med vad håller de på med?! Sedan rann det av mig som så mycket annat nyheterna förmedlar. Och sedan läste jag ditt inlägg igår och blev kvar i den där irriterade känslan lite längre. Inte för att jag inte trodde att det inte sker, utan för att det hålls på med så mycket som vi ”vanliga dödliga” inte borde veta. Så som det var ”förr”. Nu är det svårare att smyga inbillar jag och att saker kommer fram. Och det är iaf bättre.

  Gillad av 1 person

  • Samma här, även om jag inte blev direkt förvånad. Mest skämdes jag över det här landet när jag såg Tims video.
   Absolut, idag är det svårare för dem att dölja saker och det är ju i alla fall en fördel.

   Gillad av 1 person

 6. Nu har jag Googlat lite på Åsiktsregistret och det skrivs ju en hel del om det. Men vad som slår mig är att jag inte hittar några länkar till gammelmedia. Kan det verkligen vara sant ? Har inga så kallade seriösa media skrivit om detta ? Är vi så illa ute ?

  Gillad av 2 personer

 7. Mycket obehagligt.

  Gillad av 1 person

 8. Marie: Mitt skrivliv

  Alltså, jag har helt missat detta. Skrämmande, men sant. Har försökt förklara detta för en amerikansk vän, som bara tror mig för att han känner mig och vet att jag i andra frågor är en helt normal människa. Måste skicka honom den här länken.
  Det känns som det är som i fallet med geniet, så smart att hen blir galen, vi är så bortskämda med åsiktsfrihet att det helt tippat över.

  Gillad av 1 person

  • Visst är det skrämmande! Men här i Sverige är nog de flesta som grodor i vatten som sakta hettas upp. De flesta ser inte faran förrän det är försent och vattnet kokar 😦
   Jag vet precis hur det är. Vänner vi har kvar i USA tror ju att vi driver med dem när vi förklarar hur läget är. Mest märkligt tycker de att det är att vi inte protesterar. Problemet är ju att om någon protesterar är ju denne en hemsk person.

   Gillad av 1 person

 9. Vi har diskuterat det här hemma runt köksbordet en del. Hur ”farligt” det är att uttrycka sina åsikter kring invandring. Jag vågar heller inte fritt framföra mina tankar på jobbet av rädsla för att bli av med jobbet. Nyligen var det en mycket het debatt om det får byggas en moské eller inte på ett specifikt område i kommunen där jag jobbar. Jag har en del betänkligheter med tanke på imamer som trycker ner kvinnors rätt att delta i samhället som likvärdiga medborgare. När jag började uttrycka detta märkte jag snabbt att det genast gled över till att vi faktiskt har religionsfrihet. Det är sant men det var inte det som var frågan enligt mig. Jag blir bara så trött på den här jävla kränkthetskulturen som osar rutten demokrati och åsiktsfrihet.

  Gillad av 2 personer

  • Du är sannerligen inte ensam att tänka som du gör. Känner som sagt flera som känner som du när det gäller att föra fram kritik om t ex invandringen.
   Jag håller helt med dig om att religionsfrihet inte är detsamma som att män ska få trycka ner kvinnor, bara för att det är deras religion. Men här jamsar man med och jag undrar vad man tror blir kontentan av det längre fram?
   Även jag är så väldigt trött på den här kränkthetskulturen. Det ska väl vara lika för alla?
   Dessutom tycker jag att folk som kommer hit får anpassa sig till vårt sätt att leva, inte tvärtom. För du kan vara säker på att om vi åkte till deras land skulle vi få göra det.

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s