Tre årstider

Jag vet inte hur vädret har varit i södra Sverige eller hur årstiderna utmärker sig där, men här uppe i norr har vi numera tre årstider istället för fyra.
De senaste tre åren har det varit höst, vinter, höst och sommar. Våren har vi inte sett till.
Det är samma sak i år. Efter vintern kom kalla vindar, regn, hagel och annat trist och sedan slog det plötsligt om och blev rena sommarvärmen.
Vi borde ha krattat gården, men påpassligt nog sträckte jag mig i ryggen när jag skulle sätta ut en hund i löplinan. Det var egentligen hundens fel eftersom den tog ett språng när den såg en fågel på gården och jag var inte beredd.
I alla fall, nu linkar jag omkring som självaste Quasimodo här hemma, även om ett gäng värktabletter har skonat mig från den värsta smärtan.
Är det egentligen lönt att kratta? Jag har funderat på det många gånger när det börjar bli dags. Våra sommargrannar krattar aldrig sin gård och gräset är faktiskt grönare på deras sida. Det är inte bara något jag får för mig, det är så.
Så, i år ska jag göra mitt bästa för att övertala maken om att krattning är ren överkurs, men först ska jag återhämta min rygg. Dock brukar han vara svår att övertala, så kom gärna med förslag på argument jag kan använda 🙂

Dezmin

Annonser

24 svar till “Tre årstider

 1. Stackars dig, hoppas ryggen blir bättre snart!
  Det där med grannarnas gräs är väl ett argument gott som något? 🙂 Annars får du väl skylla på ond rygg kanske? 😉 (vad ska man ha skador till om man inte kan skylla på dem för att slippa undan tråkiga saker? 😉 )

  Gillad av 1 person

 2. Jag har inga argument på lager men kan du inte säga att du vill göra ett experiment? Krya på dig!

  Gillad av 1 person

 3. apropå årstiderna verkar det vara samma sak här. Våren verkar ha avgått som årstid 😦 Eller så har våren och sommaren smält samman till en, halvdan årstid som är varken eller…

  Gillad av 1 person

 4. Håller med, man saknar ju den där härliga maj (sval och solig) som fanns förr. Stackars din rygg, hoppas att den blir bättre 🙂 Jag brukar inte kratta hela ytan, bara där det är en massa löv eller sandningssand i drivor, och vår gräsmatta är ändå hyfsat grön och tät. Grannarna vertikalskär och gödslar varje vår, krattar aldrig upp någonting, och deras gräsmatta ser ut som en golf-green.

  Gillad av 1 person

  • Visst gör man, men den tiden kanske är förbi.
   Tack, det hoppas jag med 🙂
   Oj, det var ett bra tips! Antingen kratta endast där det finns löv, men det bästa är att strunta helt i det och vertikalskära och gödsla. Det senare låter ju hur bra som helst! 🙂

   Gilla

 5. Här har vi numera höst året om. Blåsigt, kallt och snöblandat regn året om.

  Krattar aldrig, och river aldrig mossa heller. Den är grön och fin, behöver inte klippas samt skön att gå på. Win win.

  Gillad av 1 person

 6. Marie: Mitt skrivliv

  Men åh, stackars dig! Ryggjävel. Eller hundjävel. Eller fågeljävel, beroende på hur man ser det 😉 Hoppas du hämtar dig snart.
  Jag har aldrig krattat, det har funkat hur bra som helst. Men nu har jag ju en sambo som tycker att krattning är mindfulness, så han krattar hej vilt. Blir inte bättre gräs för det, vi har mest mossa (alltid grönt) men han är ju nöjd… Fast jag läste någonstans att man inte ska kratta för maskarna vill ha käk, typ. Alltid ett argument för en djurvän!

  Gillad av 1 person

  • Eller hur? Det är alltid någon djävul som vill en ont 😉
   Nu börjar det vara riktigt bra faktiskt. Jag känner av det lite om jag gör för häftiga rörelser, men på några dagar till ska det nog vara helt bra 🙂
   Härlig information! Ska använda det också som argument när maken börjar tjata om krattning nästa gång. Just nu har han fullt upp med en bil, men snart kommer nog tjatet om krattningen. Då är jag väl förberedd 😉

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv

    Haha, precis, det är aldrig ens eget fel när det blir en skada.
    Det tycker jag, den var något vag men du kan ju säga att ”du känner en som läst någonstans”, han köper säkert det 😀

    Gillad av 1 person

 7. Aj aj, vad ont! Det ironiska är att när jag sträckte mig i ryggen för några år sedan efter att ha lyft köksbordet i gedigen björk gick det över efter nån dag av krattning 😀 Men krattning ÄR överskattat. Som någon nämnde, det är bra för maskarna och annat småkryp. Det ger mer mat till fåglarna. Vi brukar bara ta bort där det är som tjockast. Ibland. För övrigt kör vi över det med gräsklipparen. Det ger tillbaka näringen till jorden och kretsloppet är fullbordat. Där fick du flera argument för att inte kratta 🙂

  Gillad av 1 person

  • Hehe, ja kanske hade ryggeländet återhämtat sig snabbare om jag krattat, men det lär vi aldrig få veta 🙂
   Toppen! Det är ju bara fördelar med att inte kratta! 🙂 Nu gäller det bara att övertyga maken om det också 😉

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s