Slutet på historien

Idag skriver jag de sista sidorna på råmanuset.
Uppföljaren till WG har varit lite svårare att skriva och jag vet redan nu att jag kommer att få fördjupa HP mer i det här manuset än vad jag fick göra i WG. Mycket beroende på att jag inte riktigt fått kläm på karaktären i det här manuset.
Till veckan börjar jag redigera första varvet så jag kan skicka det till den första testläsaren om ca två veckor. Då är det dags att ta tag i lite annat jobb kring Samfundet. Inlagan är färdig, men mycket annat återstår, så det blir ingen rast eller ro bara för att jag lämnar ifrån mig råmanuset 🙂

Men, nu är det snart äntligen helg i alla fall.
Under veckan som gick har vi även hämtat vinterns vedförbrukning och burit in den, så det har varit en tuff vecka, varför ledigheten verkligen kommer lämpligt.
Här regnar det idag, men förlaget har fått in det första manuset som verkar lovande, så jag tänkte ägna mycket av helgen till att läsa det.
Hur ser era helgplaner ut?

Dezmin

Annonser

12 svar till “Slutet på historien

 1. Vad roligt med ett lovande manus.
  Får man fråga hur ni gör om ni får in ett manus som har potential men inte riktigt är färdigt. Hjälper ni som förlag till att höja texten eller får personen anlita en lektör/redaktör och återkomma sedan?
  Trevlig helg!
  Jag vet bara att vi ska till soptippen en eller två gånger 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja äntligen! För det har kommit in väldigt mycket som vi vid första anblicken kunnat förkasta direkt, samt ett fåtal som varit gränsfall, men som vi ändå tvingats refusera, dock med kommentarer om vad vi hade önskat för förbättringar.
   Vi står självklart för hjälp med att finslipa manuset om vi tycker att det håller för en utgivning. Vi är ju inget hybridförlag 🙂
   Trevlig helg!
   Hehe, jamen det är ju skönt att få rensa bort lite skrot också. Även vi har kvar en del som vi borde åka med, men jag tvivlar på att det blir i år.

   Gillad av 1 person

 2. Roligt med manusen, både ditt eget och det första lovande till förlaget! Är det en roman eller novell ni fått in?
  Helgen kommer att spenderas ute i regnet, inte med ved men väl annat som måste fixas innan vintern. Tycker hösten plötsligt känns kort, det är liksom fullt möjligt att snön lägger om en månad här!

  Gillad av 1 person

  • Verkligen roligt! 🙂
   Vi har ju efterlyst noveller under hösten, men manuset vi fått in är egentligen ingen novell, så vi får se lite hur vi i så fall ger ut det, men det blir en senare fråga när vi läst klart och bildat oss en uppfattning om helheten i det.
   Ja, det är ju det där med att hinna fixa allt innan vintern, vi har inte ens tagit in utemöblerna än, men ska försöka göra det under veckan som kommer.
   Oj, här lär nog den dröja ett tag till, men det är verkligen riktigt höstväder med regn och kyla.

   Gilla

 3. Marie: Mitt skrivliv

  Vad kul med manuset som kommit till förlaget 🙂
  Hej vad det går, bra jobbat! Vore kul, någon gång i framtiden när du landat, att se dig reflektera över arbetet med WG jämfört med nya manuset, vad som gjorde nya manuset lite svårare att skriva. Just nu kopplar jag ju mycket av enkelhet/svårighet till metoden, synopsis eller inte du vet, så det vore värdefullt att läsa din reflektion som ju har din valda metod klar för dig redan. Om du förstår vad jag menar?
  Bra med veden! Vi har forfarande kvar en hel del från förra året och i går högg sambon ner en liten rönn, så den får vi lagra inför nästa år.
  I helgen ska vi rensa avloppen, ta det lugnt som vanligt och bara vara. Trevlig helg! 🙂

  Gillad av 1 person

  • Verkligen! 🙂
   Tack! Det ska jag gärna göra, kan ta ett sådant inlägg när jag redigerat första varvet och skickat till första testläsaren, för jag känner ju redan på mig vad orsaken är 🙂
   Härligt att ha ved kvar. Vårt förråd har inte så mycket plats (om vi inte vill lägga ved i det andra förrådet som vi då måste skotta oss ut till om vintern) så därför blir det ofta att vi måste hämta nytt varje år.
   Hehe, avlopp låter inte så kul, men måste ju göras mellan varven.
   Trevlig helg!

   Gillad av 1 person

 4. Ingen rast, ingen ro, eller hur? 🙂
  Hurra för färdiga råmanus, ved och lovande berättelser 🙂
  Min helg ska ägnas åt skrivande och vilande och läsande hehe. Kanske hinner med ett träningspass med om det vill sig väl. Ser riktigt fram emot att få läsa Gg eller vad den hette. 🙂
  Ha en riktigt fin helg. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Nej, verkligen inte 🙂
   Verkligen! 🙂
   Låter bra och läsa behöver man ju också göra mellan varven.
   Vad skoj! Vi får se vad namnet blir sen, just nu är jag lite osäker, men det brukar ju lösa sig 🙂
   Ha en riktigt fin helg du med! 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Det blev träning och läsning i helgen, femte Millenniumboken!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s