Samfundet

Det blev ingen vila i helgen. Jag tog tag i omslaget till Samfundet istället så nu har jag svidit av det med 🙂
Så här blev det.

samfundetv3

Och här kommer baksidestexten:

Orakelmissionärernas nya lära lockar massorna till sig. Media hyllar unisont det nya samfundet, fast varningssignalerna är tydliga. För dem som vill se dem i alla fall. Något verkar inte stämma och när Olivias nyfikenhet väcks kan inget stoppa henne. Inte ens Jesse.

I Åsele har en av medlemmarna i samfundet blivit mördad. Offrets dotter och hennes sambo står åtalade. Båda nekar till brott, men trots att båda befann sig på platsen och såg mördaren kan ingen av dem beskriva gärningsmannen.
Olivia ger sig i väg på jakt efter sanningen, en resa som tar henne djupt in i människans psyke och tvingar henne till farliga möten. Orakelmissionärerna visar sig svåra att infiltrera och det går sakta upp för Olivia att mordgåtan är långt mer komplicerad än polisutredningen visat.

Är de åtalade i själva verket oskyldiga?
Vem är då mördaren?

Samfundet är den fjärde delen i Limboserien.

Nu ska jag bara lägga upp en flik här med för boken medan vi väntar på provtryck.
Med lite tur kan vi få ut den redan i oktober, men senast november.
Utöver det har första testläsaren börjat lämna kommentarer på uppföljaren till WG och precis som jag redan kände på mig, måste jag fördjupa HP mer. Så, det ska jag ta mig en funderare kring idag. Vem är HP?
Och så ska jag passa på att vila lite också förstås, nu när jag inte hann göra det i helgen 🙂

Dezmin

24 svar till “Samfundet

 1. Marie: Mitt skrivliv

  Omslaget är supersnyggt! Gillar det röda mot den gråsvarta bakgrunden, titeln poppar, så att säga. Kul att Åsele är orten också, där här man ju varit en del 🙂
  Ser fram emot att läsa!

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack! Det gör jag med och då går färgerna igen från Lex Limbo 🙂
   Hehe, ja där har man varit en del, ändå tvingades jag rådfråga en person som bor där mellan varven så jag var säker på att jag fått kläm på orten. Sen kan man ju alltid ta ut svängarna en aning utifrån vad man känner till.
   Roligt att höra! 🙂

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv

    Att ta ut svängarna är mer än tillåtet! Ändå tänker jag alltid på att Jens Lapidus i Snabba cash lät ett tåg stanna i Robertsfors och att han gav dem ett H&M, det stör fortfarande 😄 Kanske för att det kändes så ”aja, det är ju bara Norrland, vem bryr sig” 🤔

    Gillad av 1 person

    • Visst är det? 🙂
     Haha, just det där har jag hört många klaga på, så tror också att han kanske tog ut svängarna lite väl mycket. I alla fall tycks de som vet hur det ser ut i Robertsfors och Norrland, inte så förtjusta i just det där 😉

     Gilla

     • Marie: Mitt skrivliv

      Det hade varit så lätt att kolla upp, det är en googling bort liksom, inte ens ett besök. Det är väl det som stör, den nonchalansen. Det adderade ju inte heller något till historien, hade det gjort det så hade jag köpt det rakt av.

      Gillad av 1 person

      • Verkligen, det är ju inte svårt att googla idag.
       Håller helt med dig, om ändringarna tillfört historien något hade det varit en annan sak, nu ser det mer ut som om han utgick ifrån saker som inte stämde eftersom han inte orkade kolla upp dem.

       Gillad av 1 person

 2. Skitsnyggt omslag! Ska bli spännande att läsa den 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Annelie | en bokstav i taget

  Omslaget blev ju jättebra! Och framför allt låter det som en väldigt spännande historia, ser fram emot att få läsa den!

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack! 🙂
   Vad roligt att du vill läsa den! Dock kan jag tänka mig att man kanske inte får samma behållning av den om man inte läst de tidigare delarna (men det kanske du har gjort?) eftersom bihandlingen hänger ihop med tidigare delar 🙂

   Gilla

 4. Grattis till finfint omslag! Nu är det inte långt kvar! 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Låter som en läskig bok. Får lite Knutbyvibbar 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Väldigt snyggt omslag, särskilt hur titeln verkligen syns men utan att ta över! Och så bara älskar jag att dina berättelser utspelar sig på orter som Lycksele och Åsele, när de lika gärna kunde haft tex en stor amerikansk stad som spelplats.

  Gillad av 1 person

 7. Låter som en jättespännande historia! Kul att få läsa om Jesse och Olivia igen.
  Läste Maries kommentar om Jens Lapidus och Robertsfors, kände inte till det. Sådant vill man ju verkligen inte ska upptäckas i ens egna manus.

  Gillad av 1 person

  • Ja, det var roligt för mig också att få återse dem igen 🙂
   Nej och frågan är kanske varför han lät det vara så där? Det tillför ju inte historien något och boken är utgiven på ett stort förlag där de säkert bakgrundskollar allt sådant där. Ändå blev det kvar.

   Gillad av 1 person

 8. Låter verkligen spännande tycker jag som läser om Jesse och Olivia just nu i Lex Limbo (och det är väl den första i serien?) Snyggt omslag! Och det har Lex Limbo med👍

  Gillad av 1 person

 9. Snyggt omslag! Ska bli riktigt spännande att läsa 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s