Ny vecka på förlaget

Då har nästa vecka dragit igång och speciellt på förlagsfronten.
Vi läser manus som kommer in, samtidigt som vi måste ha koll på allt annat som rör den närmaste utgivningen.
Vi har redan insett att vi är väldigt lyckligt lottade när det gäller det fåtalet manus som är riktigt välskrivna, som kommit in. De mindre förlagen har sällan den ynnesten, utan tvingas redigera de manus som antas mycket hårt. Detta eftersom de flesta rutinerade författare skickar in sina spontanmanus till större förlag.
Kanske beror det på vår nisch, jag vet inte, men det är en spekulation i alla fall. De här författarna vet ju redan att det är lönlöst att skicka sina manus till övriga traditionella förlag (undantaget ett par stycken till som har utgivningen i en liknande nisch som vi har) för de vet att de aldrig skulle få dem antagna där.
Det faller inte på att författaren nödvändigtvis inte kan skriva, utan för att det som han eller hon har skrivit, är för kontroversiellt.
Senast i söndags fick vi in ännu ett manus som är så sjukt bra skrivet att man nästan trillar av stolen när man läser det. Det sticker verkligen ut i mängden, både vad det gäller språk, ton och handling. Och detta är bara författarens andra romanmanus (det första skrevs i tonåren och jag gissar att det aldrig skickades in). Vet därför inte hur personen lyckats så otroligt bra, men en del har kanske bara en inre känsla och kompass för texten och hur den ska skrivas för att funka i alla delar.
Det är sådana här guldkorn som gör arbetet ännu roligare! Jag har hela tiden anat att det finns författare där ute som är jätteduktiga, men då deras alster inte ges utrymme hos majoriteten av förlagen på den svenska marknaden idag, blir de oftast istället liggandes på något usb-minne.
Nu behöver de inte göra det längre, för nu finns vi 😉
Vi återkommer med besked till författaren, så snart vi båda läst. Det här blir med stor sannolikhet det första manus vi ger ut som fysisk bok av en extern författare under 2018.
2018 blir ett spännande år hos DareMe Publishing, m a o.

Dezmin

14 svar till “Ny vecka på förlaget

  1. Ja nu behöver dessa inte ligga undangömda på nåt USB-minne längre! 🤗 Ut i ljuset ska de och beundras. 🙂
    Jag har precis samma tankar som du där som du vet. 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Hur vet författarna om att ni finns ? Alla läser väl inte din blogg ?

    Gillad av 1 person

  3. Det är bara att gratulera – alla tre ❤
    Spännande tider … 2018 blir nog speciellt på flera fronter – inte minst Era egna böcker som ska nå sina läsare.
    Stort, fortsatt – Lycka Till ❤

    Gillad av 2 personer

  4. Marie: Mitt skrivliv

    Det låter väldigt spännande! Och bra! Bredd behövs. Väldigt roligt att ni fått manus med hög kvalitet, det är nog som du är inne på.

    Gillad av 1 person

    • Ja, visst gör det! 🙂
      Vi är väldigt förvånade över hur hög kvalité det är på en del manus som kommer in till oss. Ja, så är det nog 🙂

      Gillad av 1 person

      • Marie: Mitt skrivliv

        Kvalitén beror nog på att ni fyller ett behov, folk som slipat på sitt men inte haft någonstans att skicka det har plötsligt det. Jättekul 🙂

        Gillad av 1 person

        • Ja, så kan det nog vara, därför känns det extra roligt att ha en plattform att erbjuda även dessa författare. Begåvningar och bra böcker måste ju lyftas fram, även om innehållet är för kontroversiellt för övriga förlag i branschen 🙂
          Verkligen! 🙂

          Gillad av 1 person

Lämna en kommentar