Skuggvinter av Louise Baumgärtner

Dags för ännu en recension.
Skuggvinter är en spänningsroman och jag börjar med baksidestexten som jag hämtat från Adlibris.

Alices och Markus relation vacklar, trots att de snart ska bli föräldrar. När expojkvännen Sebastian återigen kommer in i hennes liv, som annars mest består av högskolestudier och fredagsmys, kan hon inte föreställa sig hur det kommande vinterhalvåret ska förändra allt. Och innan våren gryr kommer någon att dö.
Under hösten dras Alice allt snabbare in i något hon inte kan kontrollera. Samtidigt tar triangeldramat en ny vändning när någon börjar kommunicera med henne via anonyma lappar. Avsändaren finns i hennes direkta närhet och vet precis vad Alice sysslar med. Men är det ett försök att varna henne eller göra henne illa?

Skuggvinter

Jag gillade verkligen boken. Stundtals var den riktigt nervkittlande och man vill hela tiden veta hur det ska gå för Alice och vem som skickar henne de anonyma lapparna. Hennes förhållande med Markus hänger verkligen löst och jag undrar hur det ska sluta för dem.
Louise debuterar med den här boken och visst finns det en del saker som kunde ha slipats lite mer, som att gestalta bättre på vissa ställen, en del klyschor som kunde ha städats bort, samt rensa bort en hel del ”plötsligt”.
Men, sammantaget är det här en riktigt bra debut med levande karaktärer och fina miljöskildringar!
Jag kan varmt rekommendera boken och ser fram emot att läsa mer av Louise 🙂
Boken går bl a att köpa här.

Dezmin

12 svar till “Skuggvinter av Louise Baumgärtner

 1. Jättebra recension! Har tänkt läsa den själv med och nu blev jag ännu mer lässugen. 🙂 tack för tipset!

  Gillad av 1 person

 2. Marie: Mitt skrivliv

  Jag gillade den också! När Sebastian väl hade kommit in i bilden ordentligt tog historien fart och jag upplevde att den höll ända in i kaklet 👍🏻 Klart lovande debut.

  Gillad av 1 person

 3. Ja, den hade lite seg start, men när han kom in i handlingen drog det verkligen igång på allvar.
  Det tycker jag med! 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Oj, jag blir helt…vet inte vad jag ska säga, hrrm, skriva! TACK!! (Hur ska jag fira det här?!🍾Ja, de där förbaskade plötsligt, glömde det nog faktiskt i slutet trots att jag fått det påpekat för mig flera gånger ..Och om ni tyckte det var segt i början skulle ni hört testläsaren och lektören😅Skuggvinter har kortats en del. Vilken välsignelse att det finns vettiga och underbara människor som läser och tycker till innan boken går i tryck❤️Jag var så lycklig lottad på den fronten, ska inom snar framtid berömma dem på min blogg. Eva-Lisa, TACK! OMG skulle min dotter säga.. Hur ska jag smälta detta?

  Gillad av 1 person

  • Det är jag som ska tacka för trevlig läsning 🙂
   Märkte faktiskt att det var just mot slutet som de där ”plötsligt” började hopa sig, men det finns många erfarna författare som strösslar med det ordet också, så du är långt ifrån ensam 😉
   Fira med ett glas bubbel och skynda dig skriva nästa bok. Så tycker jag du ska fira och smälta det 🙂

   Gilla

   • Det där med bubbel låter väldigt bra😉Och att skriva nästa bok, jag saknar skrivandet! Marknadsföring ett litet tag till, sedan…📝Nästa manus påbörjades för flera år sedan men har hela tiden blivit avbrutet av Skuggvinter men som sagt, snart… Funkar din mejladress? Vill mejla dig men förra gången jag gjorde det (ett bra tag sedan) kom det tillbaka. Men kanske var inkorgen full eller så var det bara något tillfälligt. Hur som helst, så otroligt glad över din recension!!

    Gillad av 1 person

    • Ja, bubbel funkar alltid 😉
     Min mejladress ska fungera, så det var antagligen bara något tillfälligt då. Det är inte fullt i inkorgen heller, så det ska inte vara några problem att mejla mig 🙂
     Var roligt att höra! 🙂

     Gilla

 5. Vad roligt att se en recension av den. Och att du tycker det var en spännande debut. Jag fick ju ynnesten att vara med på vägen och tycker den utvecklats fint. Jätteroligt att se det färdiga resultatet. 😊

  Gillad av 1 person

 6. Kul med en ny författare, ska lägga den på minnet!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s