Värsta vintern

Jag har hört från flera håll att vi (i Västerbotten alltså) inte haft så här mycket snö sedan -88. Det kan säkert stämma, för jag har svårt att minnas när det kom sådana här mängder senast.
Igår och idag har vi storm istället. Man kan sammanfatta den här vintern med tre ord: snö, storm och kyla. När det inte snöat har det varit svinkallt och när det inte varit det så har det stormat.
Eftersom jag inte längre har några vinterintressen (när jag var yngre åkte jag slalom, körde en del skoter, etc) så blir det extra jobbigt att genomlida årstiden.
Därför känns det åtminstone lite tröstande att vi är halvvägs genom vintern nu och att vi går mot ljusare tider. Det värsta är väl bara att det antagligen tar en evighet innan all den här snön töat bort i vår.
Någon fler än jag som har problem med den här vintern?

Dezmin

Annonser

12 svar till “Värsta vintern

 1. Ja, det är helt sjukt mycket snö här uppe mot fjällen också. Och varje dag som det är varmare än minus 20, då snöar det igen. Tjoho, liksom.
  Men här är vi mest oroliga inför vårfloden.

  Gillad av 1 person

  • Visst är det! Det har blivit en del skottande, om vi säger så 😉
   Jag kan tänka mig att ni är bekymrade över den. Det ska bli väldigt intressant att se hur mycket älven stiger utanför huset. Inte för jag är orolig för att den ska nå våra byggnader, men närmaste grannens uthus, ligger lite farligt till.

   Gilla

 2. Här i Dalarna har vi också mer snö än vanligt, men det stora problemet i år är att det växlat väldigt mellan varmt och kallt väder.Det töar och fryser på om vartannat vilket innebär att det blir spårigt och isigt med snö ovanpå. Skittrökigt.
  Kanske snöskottning kan bli ett nytt trevligt vinterintresse för dig 🙂

  Gillad av 1 person

  • Så hade vi med innan snön började vräka ner och det var inte heller kul. Men tror ändå jag föredrar det framför detta.
   Haha, det är nog ytterst tveksamt, men tack för förslaget 🙂

   Gilla

 3. I Östergötland och Jönköpings län har vi också haft problem med vintern – pga avsaknad av snö. Det känns så torftigt! Vi hade ett par veckor innan jul då det låg så vackert, men sen har det töat bort och knappt kommit något mer. Jag har egentligen inga vinterintressen heller, men det blir ju satans mörkt utan snön. Och det känns helt bortslösat med kyla utan snön! Mutter mutter…

  Gillad av 1 person

 4. Marie: Mitt skrivliv

  Här (Västerbottenskusten) har vi haft mer blåst än snö. Säsongen 2010/2011 var värre snömässigt, men detta är det snörikaste året sedan dess.
  Att skotta snö är annars en favorit här, det bli fint och så får man motion. Men någon hejd får det ändå vara va?! 😉

  Gillad av 1 person

  • Kan tänka mig att det blåst en del vid kusten, i inlandet är det ju inte lika blåsigt.
   Ja, det är väl den enda fördelen med att skotta snö, man får motion. Precis, någon måtta får det faktiskt vara 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Har aldrig gillat kylan. Jag kör mycket bil och ser gärna att det smälter bort så fort som möjligt!

  Gillad av 1 person

 6. Jag har problem med den här vintern för att det INTE kommer mycket snö. Fast just nu är det faktiskt vitt här❄️😁Ha det så bra, och du, den ljusa tiden närmar ju sig i alla fall😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s