Tillbaka

Under lördagsnatten kom vi hem från Kanarieöarna.
Maken fyllde ju 50, så vi unnade oss en liten resa, men det var inte bara en nöjestripp. Vi kollade även på några lägenheter och hörde oss för hur det var att bo och leva där, samt hur hundvänligt det var.
Min man bodde i Porto rico i 6 månader i sin ungdom, så han hade såklart lite bättre koll än vad jag hade (som aldrig varit där) men vi kunde båda enas om att det absolut var ett land som kan vara intressant att bo i.
Det handlar inte bara om klimatet, det är ett väldigt gemytligt land med nästan ingen brottslighet alls. Trots att vi ibland var ute sent på kvällarna, kände jag mig tryggare där än vad jag gjort här hemma på väldigt länge.
Vi får se hur det går med allt här hemma, men känns skönt att ha en plan B om situationen här blir ohållbar till slut.

Nu väntar jag i alla fall på provtrycket till Guessing Game, som bör dyka upp vilken dag som helst (kanske redan idag). Ser det okej ut, är det dags att trycka upplagan. Längtar tills jag får hålla boken i handen 🙂

Mindre roligt är all snö som har kommit i år och det känns som om den aldrig kommer att försvinna. Så här mycket snö har vi inte haft sedan någon gång i slutet på 80-talet, helt sjukt vilka mängder vi fått.
Så, nu hoppas jag att vi får massor med sol så vi får se barmark, men idag snöar det (igen) och därför lär det nog dröja ett tag till.
Hur ser det ut hos er? Barmark, eller inte?
Antar att det bara är vi i övre Norrland som tvingas uppleva snö i dessa hemska mängder.

Dezmin

10 svar till “Tillbaka

 1. Läget i Sverige börjar bli riktigt allvarligt och då syftar jag inte bara på det senaste om nämndemännen och islamisterna hos C. Det går fort utför och själv har jag kollat upp grannländerna som ser ut att bli mitt alternativ om det inte går att bo kvar här om några år.

  Gillad av 1 person

  • Ja, tyvärr är det så. Man vill liksom se någon form av ljus i tunneln, men jag vågar inte heller hoppas på för mycket. Därför behöver man ett annat alternativ.

   Gilla

 2. Ni gör rätt i att kolla andra alternativ. Personligen tror jag att det redan är kört, men hoppet lever kvar tills valet i höst. Kommer det inte en drastisk förändring då, ska vi också kolla upp annat land att bosätta oss i. Vet många som tänker i samma banor. Tyvärr.

  Gillad av 1 person

 3. Problemet är ju att hitta en försörjning om man ska flytta utomlands.Svårt att försörja sig som Jesse:)
  Jag och min särbo pratade här om dagen faktiskt om att när hon säljer sitt hus så kanske vi skulle behålla mitt som sommarstuga och hitta en vinterbostad i nåt varmare land. Finns det nån glesbefolkad landsbygd på Kanarieöarna med billiga omoderna hus ? Eller är det bara dyra lyxhus?

  Gillad av 1 person

  • Hehe, sant! Alla kan inte försörja sig som Jesse 🙂
   Det låter som en bra plan och det finns en hel del landsbygd där också, där en bostad inte kostar så mycket.
   De har hög arbetslöshet där, men mäklaren vi pratade med (som var från Italien) berättade att utöver sitt jobb som mäklare, hade han och hans fru en affär där de importerade italienska tyger och som tydligen gick riktigt bra. Så, det säkraste kortet är ju att starta någon egen verksamhet där.
   Ett annat alternativ är att du hyr ut ditt hus (istället för att sälja det). Då drar du ju in pengar på det med.
   Du som är duktig på att odla, kanske kan starta någon sådan verksamhet 🙂

   Gilla

 4. Härligt med ett varmare boende utomlands. Det snöade här imorse, känns som om det aldrig tar slut!

  Gillad av 1 person

 5. Härligt att höra ! ☺️ Ja snart får man allvarligt börja fundera i de banorna så instämmer med alla andra om att ni gör rätt. Problemet är som Bitterpitten är inne på försörjningen… men den dagen kanske man har kommit på någon lösning. Jag hoppas det iaf. ☺️

  Gillad av 1 person

  • Eller hur? 😀 Tyvärr får man ju börja göra det OM det inte börjar vända väldigt snart. Frågan är om det inte redan är försent, men jag hoppas inte det i alla fall.
   Försörjningen är såklart alltid ett problem om man ska byta land, men om man inte försöker ta sig in som anställd, kan man alltid starta eget. Gäller bara att komma fram till något som saknas där och som man kan bidra med 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s