Då var valet över

Men ingenting är klart ändå eftersom det nu ska tjafsas om vem som ska regera med vilka och vilka man absolut inte kan tänka sig att regera med.
Det är alltså sandlådan som gäller igen. Man undrar om politikerna i det här landet verkligen är vuxna uppgiften att styra ett land? Åtminstone kan vi se hur de rödgröna regerat de senaste fyra åren och har vi riktigt otur, blir det fyra år till med dem.
Jag undrar om folk är medvetna om att det snart blir lågkonjunktur igen och att väldigt mycket av det som staten bidragit ekonomiskt med till kommunerna, snart skjuts över på kommunerna. Då blir det mindre roligt. Åtminstone för de kommuner som har det sämre ställt.
Det jag ändå finner mest anmärkningsvärt är att det finns så många vuxna människor som är så dåligt insatta i hur landets ekonomi fungerar. De vet inte ens vad utjämningsbidrag är och har aldrig någonsin funderat över hur det blir den dagen alla kommuner behöver ett sådant.
Nåväl, jag tänker inte orda mer om valet, annat än att det är sorgligt att bo i ett land där människor inte förstår plus och minus, eller intäkter och utgifter.
Istället fortsätter jag att peta lite i Gärningsspelarna. Det är ju några småsaker kvar som behöver komma på plats 🙂

Dezmin

Annonser

6 svar till “Då var valet över

 1. Mycket sorgligt när folk inte har grundläggande kunskaper om nationalekonomi. Det är därför det kommer att bli ännu sämre och hoppas inte samma personer klagar då.
  Jag ser fram emot din nästa bok i alla fall 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Typ alla partier utom MP ropade ut sig som vinnare efter valet i söndags. Suck! I själva verket är dom ju loosers allihop.

  Jag fattar inte hur politikerna kan säga att det går bra för Sverige när riksbanken har minusränta, och Svenskarnas privatlån är högst i Europa? Det borde vara en självklarhet att höja räntan för att kyla ner lånekarusellen. Men dom törs inte för då kraschar bostadsmarknaden.
  Varför pratar inte politikerna om det? Istället räknar man in hushållens konsumtion av lyx för lånta pengar i BNP.

  Gillad av 1 person

  • Jag vet, det är helt galet! Det enda som är intressant är att släppa in fler människor (de flesta utan asylskäl) och slå sig för bröstet som en humanitär stormakt. Vi får väl se hur bra det går när pengarna tagit slut och företag lämnat landet p g a skattetrycket.

   Gilla

 3. För att inte tala om när bolåneräntorna höjs….för så här låga kan de inte vara i oändlighet

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s