Inspiration

Jag har ju testat en ny variant med manuset jag skriver på nu. Att bara skriva när jag får inspiration. Det har visat sig vara ett lyckat drag, för nu hinner jag ha en del fritid också, ty inspirationen har visat sig vara ett sällsynt fenomen hos mig 😉
Nu vet jag ju allt det här, men ändå, det kan vara intressant att se om det ens går att få ihop ett råmanus endast på inspiration.
Utöver det tänkte jag försöka få mer djup i det här manuset och är det inte lustigt att bara det känns otroligt energikrävande? Jag måste fundera och jag tvingas analysera en massa. Jag erkänner att det är mycket enklare att bara behöva göra research. Det tar förstås en del tid i anspråk också, men är inte lika mentalt uttröttande som detta.

Vi har dessutom haft en rejält kall period här uppe, så det haglar inte direkt av ursäkter att man måste göra något annat heller, det enda man kan slå ihjäl tiden med är att tillbringa den inomhus och hoppas att vädret ska bli bättre.
Vilket leder till min fråga. Vad gör ni för att få inspiration att skriva? Helst inte idéer som att läsa böcker, lyssna på musik eller se filmer, för dessa inspirationskällor är jag ju redan väl medveten om och uppriktigt sagt fungerar inget av dem just nu.
Jag tror nämligen att jag måste försöka hitta någon form av inspirationskälla för att alls återfå lusten att skriva 🙂

Dezmin

Annonser

14 svar till “Inspiration

 1. Det låter som om det kommer bli ett väldigt intressant manus 🙂
  När det gäller inspiration är jag nog inte den bästa att fråga, jag har nog inte funderat så mycket på det, och dessutom blir jag nog mest inspirerad av dels att outlajna, (vilket jag ju vet att du inte gör) dels av att bara gå och fundera på manuset under dagarna. Typ dagdrömma lite. Men den senaste tiden har det varit lite sådär med inspirationen även här.
  Funderar på om nyhetsartiklar (kanske även riktigt gamla sådana från typ bibliotekets arkivdatabas) kan funka? Annars brukar jag hitta ganska mycket inspo av folk omkring mig och som jag kommer i kontakt med, då kan även till synes små detaljer bli tilll idéer. Så, mitt svar blir nog verkligheten, både nuet och dået. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Det var ett bra förslag! Jag tror jag ska läsa lite mer nyhetsartiklar och då kanske inte bara sådana som handlar om politik. Vid närmare eftertanke kanske det är just det som förstör min inspiration, man får ju vara förbannad nästan jämt.
   Små detaljer är också ett bra tips. Ska tänka på det nästa gång jag står i kön i någon affär och tyst svär över att det tar så lång tid 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Vare sig jag ska skriva eller koreografera så gör jag det bara. Danssteg kan göras om och förfinas liksom en text. Viktigast är att få ner något på pränt. Vad det gäller dansen kan jag sätta på låten och bara gå runt i rummet för att känna in den, sen kommer stegen så småningom.

  Gillad av 1 person

 3. Jag förstår inte hur författare kan skriva utan inspiration? Blir inte allting dåligt utan inspiration? Film, musik, mat, sex, jobb? Själv är jag helt kass på mitt jobb just nu eftersom jag helt saknar inspiration. Visst jag måste ju göra det i vilket fall.Men det blir ju inte bra.

  Gillad av 1 person

  • Jo, det blir det, men det är därför man sitter och redigerar sedan. Det viktigaste är att ta sig genom manuset så man når slutet, lite som ett maratonlopp 🙂
   Haha, hoppas inspirationen återvänder, det är alltid jobbigt att jobba utan den.

   Gilla

 4. Intressant inlägg ☺️
  Jag brukar bli inspirerad av beteenden och framför allt att i tanken (eller skrivandet) utforska varför. Vad är det som gör att den här människan är så bitter?
  Lycka till 🍀

  Gillad av 1 person

 5. Vet inte om jag är rätt ute här, och känner inte till dig och dina vanor (förutom de som presenteras på bloggen) men vet ju att du varit väldigt produktiv, och ibland behöver man helt enkelt en paus. Eftersom du varit så aktiv kanske du är tömd på inspiration för tillfället och behöver fylla på. Med något annat. Ibland är det skönt, och välbehövligt, att bara låta det vara som det är. Och, vädret blir bättre om ett tag. Hoppas vi;)

  Gillad av 1 person

  • Det tror jag också. Jag är nog lite slutkörd efter de senaste två åren och behöver nog sakta ner på tempot överlag. Har bara så svårt att göra saker och ting långsamt, men det är nog något jag måste öva mer på 🙂
   Ja, det får vi verkligen hoppas, för nu är inte vädret roligt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s