Snart häxhelg

och manuset ser ut att ha goda chanser att få följa med till Blåkulla där det kan stanna på obestämd tid.
Jag har aldrig gillat redigeringsfasen, men det här är värre än någon av tidigare gånger. Jag måste verkligen uppbåda all styrka för att sätta mig med manuset och när jag väl gör det, går det i snigelfart. Varför? Jag vet faktiskt inte, men känslan av att det saknas något väldigt fundamentalt, gör sig ständigt påmind.
Det suger ut energi ur mig, så till den milda grad att jag förra veckan inte ens orkade blogga. Stundtals undrar jag om det är något omen. Kanske bör jag på riktigt inte skriva det här. Ibland ska man inte förringa tecknen. Jag gillar intrigen, men det hjälper ju inte om allt annat känns fel.
Jag försöker peppa mig med att det ännu inte nått någon testläsare och de brukar ju kunna peka ut vad som behöver åtgärdas, så jag kanske inte behöver fästa någon större vikt vid det just nu. Frågan är nog om jag ens lyckas ta mig genom första redigeringsrundan så att jag kan skicka det till den första testläsaren?

Jag fortsätter kämpa på, så får vi se var det slutar.
Kommer dock att ta långledigt från det under påsken i hopp om att uppbringa lite ny energi. Försöka vara utomhus om det blir fint väder och eventuellt äta lite godis 😉
Hur ska ni tillbringa påsken?

Dezmin

10 svar till “Snart häxhelg

 1. Jobbig känsla. Kanske handlar det bara om att inte känna efter så mycket (=hur tråkigt det är, vill jag göra detta osv) utan bara … göra’t! Kanske kan lite hederlig planering göra saken mer överkomlig? Något mätbart, typ idag ska jag gå igenom kapitel x. Helst små mål med så man kan klara av dem på max en timme. 🙂 annars får du kanske skicka Ett råmanus till den första testläsaren så kanske det klarnar där.

  Gillad av 1 person

 2. Trist att känna så men du har ån rutin och kunskap så du tar dig igenom detta, inga problem. Påsken spenderas på landet i lugn och ro med teveserier, träning och vedkapning….kanske inte så lugnt om jag tänker efter….haha

  Gillad av 1 person

  • Ja, vi får hoppas det 🙂
   Haha, jamen lite jobb och träning är ju aldrig helt fel det heller. Och teveserier är alltid roliga att följa om man kan se många avsnitt på raken 🙂

   Gilla

 3. Aj då, låter tungt. Tänkte liksom Katarina att du får ta det i etapper. En timma i taget, bestämma dig för ett fokus och fixa med det en stund. Något som ändå ger en känsla av att du kommer framåt.
  Satt själv igår och störde mig på att jag ”bara” kom igenom tre av fyra kapitel. Men både tid och ork tog slut. Imorgon får jag göra klart. Idag har jag gjort annat (yogat, bloggat, slappat, pluggat, låtit bli att dammsuga – vilket kan vara svårare än det låter 😉).
  Ser mest fram emot påsk för att få äta äggost som svärmor brukar göra till påskmiddagen.

  Gillad av 1 person

  • Ja, jag får försöka göra det, även om det är otroligt tungt.
   Låter som det ändå tuffar på rätt bra för dig, just nu känns det som om jag springer ett nytt maratonlopp 🙂
   Påsken ser jag också fram emot. Då ska jag vila helt från detta, kanske återvänder orken efter det 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Hoppas du får en bra Påsk, och att du får leva ut häxan inom dig 🙂
  Varför inte skriva en bok om Häxzombies? Feministiskt och bra, samt ligger i tiden. 😉

  Gillad av 1 person

 5. Hmm…Låter tungt ja, håller med ovanstående kommentarer. Och om det känns som om något saknas i ditt manus är det förmodligen så. Men, med risk för att vara tjatig; kanske behöver du och manuset vila er från varandra? Ibland kan en paus ge bästa insikten, och helt nya idéer. Och energi! BRA att du tar ledigt i påsk, det behöver du. Hoppas du får en fin helg!

  Gillad av 1 person

  • Ja, jag tror att jag kanske måste få lite distans till det, men redigerar första varvet klart, så får vi se. Det blir ju ändå lite vila från det när jag lämnar över det till testläsarna sen 🙂
   Hoppas du också får ha en fin påskhelg! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s