Hej hösten!

Nu går sensommaren mot sitt slut och hösten gör entré.
När det gäller min nästa bok ”Mig skall intet fattas”, har jag beslutat att skjuta på utgivningen till våren. Detta för att jag kommer att tvingas jobba på manuset mer för att det ska bli så bra som jag vill ha det.
Jag vet inte varför det har jäklats så mycket med just den här historien, men jag får inte riktigt till det som jag vill.
Det ska snart igenom en tredje testläsare och jag hoppas att hon ska kunna hjälpa mig att sätta fingret på det sista som skaver.

Utöver det inväntar jag ett recex som jag hoppas kunna recensera nästa vecka, men vi får se hur mycket jag hinner. Det händer ju saker på förlaget också och vi försöker hinna läsa manusen som kommer in så fort som möjligt.

Alltså, planen för hösten är att jobba vidare på mitt manus och samtidigt inte halka efter på förlagssidan.
Hur ser er höst ut? 🙂

Dezmin

19 svar till “Hej hösten!

 1. Att inse att mer krävs överhuvudtaget när det kommer till ens manus är en konst och svårighet. Jag skulle gärna skickat till förlag nu men vill ha hjälp med de nyskrivna kapitlen som jag skrivit i sommar. Så bara att vänta, redigera om och igen. Tålamod.
  Du är ju van författare så det blir väl lite annorlunda gissar jag. Hur en ser på sitt skrivande. Men för oss nyingar gissar jag att just tålamodet kan vara en utmaning. Att orka en eller flera rundor till. Om en nu ens ser att något kan bli bättre då. 😉

  Gillad av 1 person

  • Ja om fler tänkte som du skulle vi också få in mer välskrivna manus tror jag. Men många som sitter med sina första manus verkar tänka att ju fortare de får ut sin bok desto bättre. Det är inte det som det handlar om.
   Precis och i det här fallet har jag härvat in mig i en massa små detaljer som gör att det fortfarande skaver när jag läser.

   Gillad av 1 person

 2. Ta en sak i taget och låt boken komma till våren istället. Bättre att saker blir bra än att det stressas fram.

  För min del blir det studier på skrivpedagoglinjen på Skurups folkhögskola för min del. Ska bli både intressant och spännande. Liksom ett steg till i livet. 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Lycka till med manuset, intresseväckande titel! Just nu är jag för uppe i något annat för att ens orka tänka på skrivande, men hoppas att det snart känns och är annorlunda.

  Gillad av 1 person

 4. Ja vad härligt med höst på ett sätt när läslusten vaknar igen. 🙂 Jag håller på att läsa Generation Loss som du tipsade om, den är intressant och som du sa rättså annorlunda, gillar den. Men har inte mycket tid för läsning just nu.
  Det blir nog lätt så, när man försöker skriva något annat än man skrivit tidigare, att det inte alltid blir som man vill på första försöket, minns känslan från NSD. Men är helt säker på att det kommer lösa sig med hjälp av din vetskap om exakt vad du vill göra, i kombination med duktiga testläsare. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja, vad skoj att du börjat läsa den och gillar den 🙂 Du får berätta vad du tyckte när du läst ut hela.
   Ja precis, direkt man ger sig ut på mer ”okänd” terräng, blir det genast klurigare.
   Tror också att jag reder ut det till slut och det känns skönt att ha flyttat datumet så tidspressen inte blir lika stor 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Hektisk som tusan, men kul. Dans, träning och teater…

  Gillad av 1 person

 6. Höst … ordet andas skogsluft, hunden i långlina, svamp under mossan och en och annan i korgen bredvid kniven med en borste i ena änden. Men, inget av det där kommer bli av 🙃 Däremot inleddes hösten med en stadsresa, här i stan där vi bor, ’han’ och jag. Bodde på hotell mitt i vår vackra huvudstad, åkte på en kryssning till Drottningholm med temat: Fine Dining … vi hann vinka till kungaparet🤩 innan båten vände tillbaka till stadshuset. Dagen efter en fantastisk hotellfrukost, rask promenad till Nationalmuseet … intressant efter ombyggnaden. Vackert! Vi passerade det nybyggda Scandic hotell vid Centralen, åkte åtta trappor upp till terassen, beställde ett glas gott vin … snubblade till vid bordet o hans byxor blev glada o våta 🙃😉😇 Han fick gå till Åhléns o köpa nya! Vi sammanstrålade sedan på vårt eget hotell, bytte om och ilade iväg till Kungsgatan och biografen Rigoletto, där hade han beställt sk VIP-balkong åt oss, jag köpte popcorn och vi avnjöt dem till filmen ’Once upon a time n Hollywood’ Tarantinos senaste. Filmen var slut vid 20:15, så vi gick iväg från bion i behaglig promenadtakt. Vi gick mot stadshuset och Stadshus Källaren, vi hade beställt bord till 20:45. Vilken hit … wow – och vi avslutade med varsin konjak till Nobeldesserten … tog en promenad förbi Riddarfjärden och anlände nöjda till vårt hotell. Sedan sen utcheckning nästa dag och efter det en slags brunch med olika tapas = nöjda är en underdrift. Vilken stad Stockholm är 💗
  Jooo – sedan skrivs det förstås på feelgood manuset … mest på nätterna ⏰🤭

  Gillad av 1 person

  • Det låter som om du har haft det riktigt bra 🙂
   Härligt att du hinner skriva också, nu var det ju ett tag sedan du släppte en bok. Ser fram emot något nytt från dig ❤

   Gilla

   • Så sant … inte alla har ett så fint tempo och utgivningstakt som du ❤️ Jag har ju brödjobbat ganska mycket, är särbo vilket betyder att jag aldrig är hemma på helgerna, för det mesta noll skrivet då, haft datorstrul – men som nu äntligen löst sig – plus fasadrenovering inkl balkong o fönster. Varit inplastad, inte kunnat se ens vad det är för väder o det sedan i mars. Huset har 100 lägenheter som ska åtgärdas och här är alltid ett fruktansvärt oväsen. Nu har jag äntligen fått tillbaka min balkong o kan se himlen.
    Lycka till nu med att få loss det som skaver ❤️🍀

    Gillad av 1 person

    • Nej, men huvudsaken det blir bra, tempot är ju inte lika viktigt ❤
     Oj, det låter verkligen jättejobbigt, vad skönt att du åtminstone fått tillbaka din utsikt, det gör mycket.
     Tack, fina du! ❤ Det hoppas jag också 🙂

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s