Kendras blind date

Dags för recension igen.

När jag fick förfrågan om att recensera den här boken från förlaget stod det följande i ämnesraden: ”Fantasieggande bästsäljare blir nästa bok i internationell satsning”. Boken är skriven av danskan Rikke Ella Andrup, under den öppna pseudonymen Ella-Maluca Floyd. Även om det här inte är en genre som jag vanligtvis läser, blev jag såklart nyfiken eftersom den ”erotiska spänningsromanen” blivit en bästsäljare. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig egentligen, kanske inte riktigt som Basic Instinct, men något åt det hållet i alla fall eftersom jag trodde att den skulle innehålla en hel del spänning utöver sexscenerna.

Så här lyder baksidestexten:

Kendra och hennes två väninnor utmanar ständigt varandra och den här gången är det Kendras tur. Utmaningen leder till en stormig natt i famnen på en intensiv älskare. Livet fortsätter efter den oförglömliga natten, men Kendra kan inte släppa tankarna på mannen. När hon äntligen får chansen att träffa honom igen börjar oförklarliga saker att hända som gör vardagen osäker. Allt började efter att han kom in i hennes liv. Har han ett finger med i spelet, eller är det bara något hon inbillar sig?

Kendras blind date

Den börjar spännande, absolut. Dessutom är huvudkaraktärerna väldigt udda (och här kan jag inte förklara varför utan att spoila) samt att inledningen har alla lovande inslag för att boken ska bli intressant på fler än ett sätt.
Tyvärr försvinner spänningen ganska snabbt och när jag kommit halvvägs in i boken (som f ö bara består av 132 sidor) lyser fortfarande spänningsmomenten med sin totala frånvaro och jag börjar googla eftersom jag undrar om danskarna har fattat något som gått mig fullständigt förbi. Det är ju ändå en bästsäljare så det borde finnas recensioner och danska är ett någorlunda begripligt språk.
Döm om min förvåning när jag knappt får några träffar alls och endast hittar ett par yngre bokbloggare som skrivit om boken, samt ett par ett år gamla artiklar om att boken har släppts.

Jag fortsätter, trots det, att läsa men den lutar mer och mer åt romance-hållet, snarare än åt den utlovade spänningen. Inte förrän alldeles på slutet blir den lite spännande igen.

Det är riktigt synd att författaren schabblat bort två väldigt intresseväckande karaktärer och en intrig som hon kunnat utnyttja för att göra den här boken till en bladvändare. Nu är den inte speciellt spännande, vilket ju etiketten lovade och som också var anledningen till att jag ville läsa den.
Dessutom brister den i trovärdighet på flertalet ställen, varför man som läsare inte sugs in i handlingen.

Gillar man romance med många sexscener faller kanske den här boken läsaren mer i smaken, men om det är nerv man vill ha, är det bättre att läsa något annat.
Eller varför inte se om Basic Instinct 😉

För den som är nyfiken finns boken bl a att köpa här.

Dezmin

10 svar till “Kendras blind date

 1. Hur kan en bästsäljare knappt ha några träffar på Google?

  Gillad av 1 person

  • Det undrar jag med. Känns lite som ett knep för att läsare ska bli nyfikna på boken, eller så skrivs det oerhört lite om just danska bästsäljare. Även om jag har svårt att tro det.

   Gilla

 2. Vilket magplask! 🤦‍♀️ Varför gör en del förlag sådär, fortsätter jag fråga mig. Inser de inte själva att de förlorar läsare genom att lura dem? Eller tror de att läsarna inte ska inse att de blivit lurade utan tror att det är dem själva det är fel på? Hur som helst är det lågt. Riktigt lågt.
  Det krävs ju bara en snabb googling för att avslöja den sortens bluff, so why? Obegripligt. Synd på en bok som hade potential att bli spännande om inte författaren schabblat bort chansen.
  Tur den var kort i alla fall , så tiden du förlorade på att läsa den var kanske inte så lång? 😉

  Gillad av 1 person

  • Fattar inte det jag heller. För som läsare upptäcker man ju alltid vad det är man läser och om man förväntar sig något helt annat, blir man inte direkt glad när man plötsligt inser att boken inte motsvarar vad den utlovat.
   Det med. Självklart googlar man om en bok blivit en bästsäljare och man inte riktigt förstår varför den blivit det. Då är det en aning märkligt att man knappt får några träffar.
   Ja, det här hade kunnat bli riktigt bra om författaren jobbat igenom intrigen ordentligt.
   Haha, ja det var tur att den var kort, så det gjorde ju inte så mycket, för den går fort att läsa 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Lätt för ett förlag att skriva ”Bästsäljare” på framsidan och i marknadsföringen. Synd att den inte höll måttet…

  Gillad av 1 person

  • Ja, det är lätt att skriva det, men de allra flesta googlar nog och då blir man såklart misstänksam om boken knappt fått någon uppmärksamhet.
   Det var synd, men det kommer ju fler böcker som förhoppningsvis engagerar mig bättre 🙂

   Gilla

 4. Trist att bli lovad något som inte stämmer. Ibland undrar jag om förlag/författare förstår att det kan skada dem som varumärke. Jag drar mig t.ex. för att läsa ett visst förlag numera trots att knappast alla böcker därifrån kan vara ”fel” (marknadsförda som fel genre och/eller brista hantverksmässigt). Jag är visserligen bara en läsare och håller för mig själv vilket förlag det handlar om. Men andra kunde ju ha dissat dem, liksom författaren (debutant), rejält.

  Gillad av 1 person

  • Ja verkligen och det är ju inte första gången det händer heller.
   Det undrar jag med om de gör. Förmodligen förstår de inte, för då skulle de aldrig ta den här risken. Det slutar ju med att man tappar förtroendet för dem i fortsättningen eftersom man inte vågar lite på att boken håller den genre de lovat.
   Precis, även om man håller förlaget (för såvida boken inte är egenutgiven är det ju hos dem de brustit) för sig själv, lär andra läsare oberoende av varandra, också känna sig lurade.

   Gillad av 1 person

 5. Louise Baumgärtner

  Den lät inget vidare. Trist att bli lurad ang bästsäljare också. Inte bra marknadsföring…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s