Extrainlägg

Vill passa på att varna för Pia de Lerigon, som har sin blogg här.
Efter en diskussion i en författargrupp på Facebook har hon börjat sprida en rad lögner om mig och Katarina via sin blogg.
Hon är dessutom inte speciellt kunnig kring vare sig skrivandet eller hur förlagsbranschen fungerar.
Jag lägger in en skärmdump på hennes kommentar innan jag går igenom vad som hände. Så här ser den ut:

 

Screenshot_2019-10-10 Pias skrivtips Välja förlag Pia Lerigons författarhemsida(1)

1. Jag har aldrig anklagat henne för att ljuga och var inte ens den som började påtala bristerna i hennes inlägg. Hon har dessutom svarat på samtliga av både mina och Katarinas kommentarer, men slutade när hon insåg att hon hade gjort stora felberäkningar i sitt blogginlägg om vad det kostar att ge ut en bok.
Det var fler än vi som kommenterade dessa felaktigheter, men tydligen är hon mest upprörd över mig.

2.  Jag har aldrig påstått att jag är administratör för gruppen. Bara här bevisar det hur mycket hon hela tiden får om bakfoten. Hon vet väldigt lite, men försöker få det att låta som hon vet allt.

3. Hon tycker själv att hon är väldigt påläst, men det har gång efter gång visat sig att hon inte vet speciellt mycket eftersom hon efter nära nog vartenda inlägg hon gjort i Facebookgruppen har fått kommentarer om att hon har fel.

4. Jag har inte skrivit något om henne på min FB, varför skulle jag? Hon är liksom ingen man kan inhämta korrekt information ifrån och jag har därför ingen nytta av henne ö h t. Skulle gissa att de enda som alls lyssnar på henne är nybörjare som inte vet speciellt mycket om hur branschen fungerar.

Det här är alltså en person som inte är tillförlitlig som källa, men har all tid i världen att köpa lögner och sprida dem på sin blogg.
En person ingen bör ta på allvar m a o.

Dezmin

17 svar till “Extrainlägg

 1. Behöver inte ens läsa hennes inlägg för jag förstår att de är fullt av felaktigheter. Det var någonstans hon diskuterades om att hon var jättekonstig och inte tillförlitlig. Ska se om jag kan hitta så skickar jag det på mail till dig.

  Gillad av 1 person

 2. Hej,
  Såg att någon länkat till ditt inlägg från en FB-grupp.
  Tror den där Pia har problem med nerverna eller vad det är. Så bry dig inte om vad hon skriver för ingen som vet vem hon är gör det.
  Efter det här kommer ännu färre att göra det.

  Gillad av 1 person

  • Ah har hon. Okej, det förklarar ju varför hon uppför sig så konstigt och sprider lögner om andra. Jag är ju uppenbarligen varken den första eller sista som blivit utsatt.
   Precis, det blir ju effekten även om hon tror att hon får mer uppmärksamhet nu, lol!

   Gilla

 3. Såg tidigare idag vad hon skrivit på sin blogg i kommentaren och tyckte att det var helt sjukt att hon gick på skvaller och dessutom inte tar reda på vad som stämmer.
  Jag har följt hennes blogg tidigare ibland men kommer inte att göra det längre. Vill verkligen inte ha med oseriösa människor som sprider skvaller att göra!
  Tack för att du berättade hur det låg till!

  Gillad av 1 person

 4. En till sporadisk läsare av hennes blogg här.
  Jag tycker det är fruktansvärt att hon köper rena lögner och lägger ut på bloggen och jag förstår om du överväger att polisanmäla. Men jag tror inte heller att hon mår så bra. Redan när hon var med i Harlequins tävling lade hon ut någon konstig video på Youtube med sin unge.
  Jag tar inte hennes inlägg på så stort allvar (tror inte speciellt många gör det) och tycker inte du ska göra det heller. Hon mår inte bra så strunta i att anmäla. Hon har nog tillräckligt med bekymmer.

  Gillad av 1 person

  • Jag har förstått att allt inte står rätt till där, så ska överväga att inte gå vidare med en anmälan.
   Tror inte heller så många tar henne på allvar, men hon sprider rena lögner i sin kommentar vilket kanske bekräftar att fakta inte är något som är så viktigt för henne då.

   Gilla

 5. Tack också alla som hör av er på Messenger och mejl och berättar om era erfarenheter av henne.
  Hinner inte svara er alla, men läser allt med intresse 🙂

  Gilla

 6. Det enda hon bevisar med ett sådant inlägg är ju att det är något som inte stämmer däruppe och att hon inte mår speciellt bra, ingen frisk person håller ju på som hon gör. Törs inte uttala mig om vad det kan vara men något är det helt klart. Som tur är verkar hennes inlägg får raka motsatta effekten mot vad hon verkade hoppas på. Och minns du vad som hände under Harlekintävlingen? Bara det visar ju på en väldigt märklig individ som försöker påverka utgången till egen fördel istället för att acceptera det naturliga resultatet. 😉

  Gillad av 1 person

  • Men eller hur? Det här bevisar verkligen att det inte står rätt till hos henne.
   Kommer inte att svara på fler av hennes mejl heller och i hennes senaste skrev hon bl a och undrade igen varför JAG inte läst hennes blogginlägg. LOL! Som om du inte hade koll på vilka siffror hon skrivit och hon tror på allvar att många förlag lägger 28 000 kr, eller vad det nu var, på en upplaga på 200 ex. De skulle ju gå i KK, ingen går ju runt på de siffrorna 😀

   Ja just det! Det var då hon använde en röstrobot! Tack för påminnelsen 🙂

   Gillad av 1 person

 7. Här är en till som blivit drabbad av psykopaten!
  Jag skriver INTE rätt initialer som namn men det är rätt mail-adress, så hör gärna av dig ska jag berätta allt.

  Gillad av 1 person

 8. Henne tog jag bort som vän för et tag sen…..

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s