Plan B

Det händer väldigt mycket just nu och jag kan inte gå in på allt för då blir inlägget väldigt långt, men en av de roligare sakerna är att vi börjat köra en ny vända med att kolla lägenheter att köpa utomlands.
Det här hör ju till plan B (exitplanen), för oavsett vad som händer, kommer vi att ha kvar huset.  Åtminstone fram tills den dagen vi eventuellt känner att vi aldrig mer vill återvända till Sverige p g a den utveckling vi idag ser.
Skulle exitplanen aldrig sättas i verket, har vi ändå köpt en varmare plats att tillbringa vinterhalvåret på och lämplig sträcka att kunna ta med hundarna på.

Den här gången har vi kollat på Teneriffa och tanken var att vi skulle åka ner dit redan i november, men det kom en del saker emellan så vi har skjutit på det tills någon gång efter årsskiftet.
Hur som  helst är det spännande att surfa omkring hos olika mäklare och se vad som finns där borta. Vi vill ju bo nära havet och gärna nära shoppingställen också 🙂

Jag hoppas att vi lyckats fatta ett beslut och har köpt en lägenhet innan nästa år är slut, vi får väl se om vi kan enas om något för det är där problemet ligger. Vi har lite olika uppfattningar om exakt hur det ska se ut 😉

Har ni någon drömoas där ni känner att ni skulle vilja bo antingen heltid eller bara ibland?
Måste förstås inte vara utomlands, kanske har ni någon tillflyktsort i Sverige som ni längtar lite extra till när ni behöver lugn och ro?

Dezmin

 

16 svar till “Plan B

 1. Vi har ingen sådan plats men åker utomlands nästan varje år för att andas ut.
  Förstår dig och alla som har möjlighet att köpa något i ett lugnare land borde göra det för att ha en reservplan.

  Gillad av 1 person

  • Ja verkligen, alla borde köpa något utomlands. Och kanske har alla som äger ett hus råd i alla fall, för då kan de som behöver pengar till lägenheten sälja huset 🙂
   Å andra sidan sett kan man ju även hyra lägenhet utomlands, så man måste förstås inte köpa en heller.

   Gilla

 2. Jag har en dröm om att att bo varmare. Spansktalande länder lockar verkligen. Att skapa mig ett arbetsliv som inte är beroende av en fysisk arbetsplats är en del av att en gång kunna förverkliga den drömmen. Sedan om boendet sker periodvis, kortare eller längre tid, eller för gott, det har jag inte en aning om.
  Roligt att höra om era planer. Att flytta till Teneriffa låter underbart.🙂

  Gillad av 1 person

  • Jag tror de flesta har den drömmen, det är nog därför så många pensionärer flyttar utomlands kanske.
   Det låter klokt att kliva ett steg närmare drömmen genom att ha ett jobb man kan ta med sig överallt.
   Hoppas du också hittar ett bra ställe i ett varmt land 🙂
   Ja, där tror jag att vi ska trivas 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Åh det låter underbart! 🙂 hoppas ni hittar något riktigt bra. Min dröm är nog helt klart något i medelhavsländerna. Helst Italien tror jag men har heller inte utforskat alternativen så mycket än. Min första erfarenhet av Spanien var inte jättepositiv, som du vet. 🙂 en del av drömmen vore att på något vis kunna försörja mig som egenföretagare utomlands. Inte helt lätt, men man måste ju drömma 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack! 🙂
   Hoppas du också hittar något, oavsett om det är Italien eller något annat land i Sydeuropa eller var det nu blir 🙂
   Jag vet ju det, men jag tror att på fastlandet är de mer kinkiga med språket kanske. Har aldrig varit där så vet inte hur de är där.
   Ja, det finns nog alltid vägar att gå, gäller bara att hitta dem 🙂

   Gillad av 1 person

   • Ja jag tror jag gillar italienarnas mentalitet mer då. De blir GLADA om någon pratar engelska, för då kan de använda den kanske lilla men ändå engelska de kan och känna sig bra. 🙂 istället för att på väldigt snorkigt franskt maner bara rycka på axlarna och inte vilja försöka förstå. Italienare vill ändå göra sig förstådda med alla medel som står till buds. 🙂 det tycker jag är en vänligare inställning. 🙂 sedan kan man säga vad man vill om italien ocb italienare ur andra synpunkter. men jag ska ge spanien någon chans till framöver 🙂

    Gillad av 1 person

 4. Jag har hus på landet och det är min oas. Under sommaren är jag där mycket, under vinter blir det mindre. Ett bra ställe att hämta inspiration på och att ladda batterierna på.

  Gillad av 1 person

 5. Spännande planer … älskar Teneriffa och då den norra sidan, Puerto de la Cruz … uppe i La Paz – vilken utsikt 👌 Där är heller inte lika turistigt som på södra Teneriffa. Rekommenderas varmt ☀️
  Lycka till med era planer ❤️

  Gillad av 1 person

 6. Spännande planer! Jag har inga sådana planer, eller ens drömmar. Tillhör den märkliga, lilla skara som gillar mörker, regn och snö. (Ja, det är sant;)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s