Coronatider

Just nu är ju Coronaviruset allt folk talar om och med all rätt.
Ingen vet ju riktigt hur farligt det är och det verkar dessutom vara så att alla inte blir immuna mot viruset. En del har drabbats igen och man misstänker därför att viruset i vissa fall lägger sig latent och sedan kan blossa upp igen efter en tid.

Jag försöker att vidta alla försiktighetsåtgärder som finns och eftersom jag inte måste gå utanför dörren om jag inte vill, har jag även begränsat mina ärenden till att endast handla mat.

I Lycksele har ännu inga insjuknat i corona, men det är ju för tidigt att anta att det inte kommer att hända, vi har haft några fall i Västerbotten och då framförallt i Umeå.

Har ni vidtagit några speciella åtgärder?
Hur ser antalet drabbade ut där ni bor?

Jag hoppas förstås att Sverige ska slippa vandra samma väg som t ex Italien, men vi får väl se. För även om man bortser från själva sjukdomen, drabbas många företag ekonomiskt också och jag gissar att framförallt mindre företag som är beroende av kunder som fysiskt handlar av dem, kan få det svårt att överleva om det här blir tillräckligt långdraget.

Dezmin

12 svar till “Coronatider

 1. Jag har alltid fascinerats starkt av sådana här dystopiska scenarion. Och nu är jag mitt i det. Vet inte om jag det var bihåleinflammation som kickade in i helgen eller om det är viruset. Känns för trist iaf.
  Men eftersom jag bor i Göteborg är väl risken rätt stor att Coronan hoppat på mig och att en utdragen miniförkylning inte gått över till bihåleinflammation… Well, well.
  Var glad för att du bor där du bor. Gissar att folk på land och i glesbygd är de som klarar sig bäst. Precis som i typ alla dystopiska filmer och böcker.😄

  Gillad av 1 person

  • Ja Coronaviruset har verkligen satt igång fantasin hos många, även de som inte skriver böcker 🙂
   Tror också att vi som bor i glesbygden klarar oss lite bättre än i storstäderna, men vi får väl se. Än har ju inte viruset planat ut.
   Klarar vi oss inte bättre, kanske det kan bidra till nya idéer för er som skriver dystopier 😀

   Gillad av 1 person

 2. Oj, finns det redan de som drabbats två ggr på så pass kort tid?
  Ja jag tror verkligen inte man ska underskatta allvaret här och Folkhälsomyndighetens påstådda strategi ger jag inte mycket för om jag ska vara ärlig. Jag säger som en känd skribent nyligen: ”varför kan inte sverige vara ett normalt land för en gångs skull.”

  Gillad av 1 person

  • Ja, tror det var två återfall i Kina och ett i Japan.
   Tror inte heller man ska underskatta detta. Hellre vara lite mer försiktig än för oförsiktig eftersom ingen vet speciellt mycket om det här viruset än.
   Precis, det var en bra sammanfattning av henne.

   Gillad av 1 person

 3. Ps för att svara på frågan så har jag ingen aning om hur många som är drabbade här, men antar att det är åtskilliga. speciellt som stockholmare i allmänhet inte tänker på någon annan än sig själva och gladeligen går ut och handlar även när de är sjuka rent allmänt. själv har jag handlat för förhoppningsvis två veckor nu så jag ska slippa handla så mycket, jag bär gummihandskar på jobbet och handskar hela tiden när jag är ute på stan. Tvättar kläderna oftare med och byter om när jag kommer hem efter att ha varit ute. lite allmänna sådana detaljer.

  Gillad av 1 person

  • Tror också att Stockholm är en av de städer som kommer att drabbas hårdast, speciellt med tanke på hur många människor som rör sig där, samt all kollektivtrafik m m.
   Tycker du tänker helt rätt och borde ha goda chanser att klara dig ifrån smittan.

   Gillad av 1 person

 4. För mig som jobbar inom den rättspsykiatriska vården har Coronaviruset visat vilken dålig beredskap vi har. Vi uppmanas att inte bry oss om regeringens uppmaning att stanna hemma om vi är förkylda, nej vi ska gå till jobbet så länge det ”bara”är förkylning. Men vi får inte testa oss för Corona.Än så länge är jag frisk och mår bra.
  Hur vi ska agera om nån patient blir smittad med Corona ,det är det ingen som vet.

  Gillad av 1 person

  • Ja direktiven är väldigt märkliga på många ställen och jag tänker att speciellt sådana som jobbar i nära kontakt med människor, som inom vården t ex, borde verkligen få testa sig. Vi kan ju bara föreställa oss hur det kan gå om många patienter blir smittade samtidigt.
   Skönt att du klarat dig hittills. Det hoppas jag att jag också gör.

   Gilla

 5. Jag har handlat på mig lite extra mat, ingen vet ju hur det slutar. För 2 månader sen visste vi inte vad corona var, nu är det nästan panik hos vissa.

  Gillad av 1 person

 6. Vet inte riktigt vad man ska tycka om detta…Det är stort och skrämmande och ja, nu tycker jag till fast jag nyss skrev på bloggen att jag inte hade lust att göra det. Det har blivit mycket hemma, då några av oss har varit / är sjuka. Har uppdaterat lite hos mig, om du har lust att kika in. Ta hand om dig, och så hoppas vi på att detta går över så fort det bara går. Fast fort går det väl inte, tyvärr…

  Gillad av 1 person

  • Nej, det är svårt att veta eftersom ingen har all fakta kring detta, men det vi med sannolikhet vet är att det inte kommer att passera fort. Det pratas ju om att det här kan hålla på fram tills hösten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s