Bakom hennes ögon av Sarah Pinborough

Förra tisdagen fick jag hem min nya dator, så hela dagen gick åt till att installera program, leta lösenord, etc.
Men nu är jag på banan igen och här kommer recensionen av den andra boken jag läste.
Jag hade tänkt recensera den här sist eftersom jag trodde att det här skulle bli en fullpoängare. Dessvärre visade det sig att den spårade ur i en annan genre (som det inte nämnts ett ord om på baksidestexten) så tyvärr blev den en stor besvikelse.

Bakom hennes ögon

Bakom hennes ögon handlar om detta:

Ensamstående mamman Louise träffar en man i en bar och gnistor uppstår. Ett par dagar senare upptäcker hon att mannen från baren är hennes nya, gifta chef, David. David hävdar att hans äktenskap är olyckligt, och eftersom Louise är störtförälskad inleder hon en relation med honom.

Så en dag träffar hon Adele, Davids fru. Adele och Louise blir vänner och Louise upptäcker att Adele har en helt annan syn på äktenskapet än vad David har. Inte nog med det, David framstår som en hård och kontrollerande make. Vem kan Louise lita på? Hon blir alltmer övertygad om att någonting i Davids och Adeles äktenskap är väldigt underligt. Hon förstår bara inte hur underligt det faktiskt är. Och hur långt en person är beredd att gå för att skydda det.

Bakom hennes ögon är ett hårresande triangeldrama med en upplösning som får dig att tappa andan.

Den börjar väldigt bra och blir faktiskt bara bättre och bättre. Jag undrar hela tiden vem av makarna Adele och David som Louise bör lita på. Jag undrar också hur Adele kan veta en del saker utan att ens ha varit på plats. Det ska visa sig att förklaringen till det inte är speciellt trovärdigt underbyggd och här börjar jag också ana att historien kommer att sluta i ett ordentligt magplask.
Jag kan komma på en handfull andra möjliga förklaringar som varit mer trovärdiga än den författaren valt och kanske hade jag inte blivit så enormt besviken om det åtminstone framgått i baksidestexten att boken är en spänningsroman med övernaturliga inslag. För jag tror inte ens att de som är väl insatta i klardrömmar, köper att det går så här långt, så boken tar definitivt inte andan ur mig på slutet, den gör mig bara förbannad.
Så, det här var ingen bok för mig. Kanske passar den bättre för den som inte har några problem med att boken övergår i en helt annan genre mot slutet.

Boken kan bl a köpas här.

Dezmin

12 svar till “Bakom hennes ögon av Sarah Pinborough

 1. Den boken verkar inte vara något för mig heller.

  Gillad av 1 person

 2. Men vad trist. Om de är dåliga från början är det ju lättare att lägga bort, än när det är slutet som sviker. Skönt att du fått ordning på datorn. Alltid lite knepigt.

  Gillad av 1 person

 3. Ja gud vilken besvikelse när det plötsligt dyker upp sådana inslag om man inte läser den sortens böcker av en anledning s.a.s. Det hände mig med i en bok av Nora Roberts med faktiskt, en gång för många år sedan. Det var helt oväntat för utåt sett lät det som den vanliga romancen hon brukar skriva, jag visste inte ens att hon skrev den sortens böcker. Spänning och renodlad romance, ja, men inte magisk realism och sådana grejer. Som tur var framkom det relativt tidigt så jag lade helt enkelt bara bort den, men kände mig ändå lurad. En klar nackdel med att som författare ge sig in på en mängd olika genrer, för helt plötsligt kommer det en läsare som läst en viss typ av ens böcker och inte alls hängt med på den biten. Riskerar att bli väldigt förvirrande. Där tycker jag förlagen har ett ansvar när de skriver baksidestexten att se till att allt sånt som påverkar genrer kommer med så det inte dyker upp som en överraskning mitt i.

  Gillad av 1 person

  • Visst är det sjukt jobbigt! Skönt i alla fall att det framkom tidigt i boken. Hade inte heller någon aning att hon skrev magisk realism.
   Det tycker jag med. Om förlagen var noggrannare skulle ju sådana här missförstånd aldrig ens inträffa. Där ser man hur viktigt det är med rätt etiketter på böckerna.

   Gilla

 4. Nej, det lät verkligen inte något vidare. Och oprofessionellt att inte skriva ut genre tydligt. Ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s