Nomineringen

Det har varit några smått omtumlande dagar sedan i söndags när jag fick reda på att Mig skall intet fattas, blivit nominerad till årets bästa kriminalroman i år.
Jag har fortfarande lite svårt att förstå att jag tagit mig så långt för det är i konkurrens med många andra skickliga författare och dessutom stora väletablerade förlag med duktiga redaktörer.
Jag har aldrig skickat in någon bok till den här omröstningen tidigare, helt enkelt för att jag inte ansett att den stuckit ut tillräckligt mycket för att ens ha en minimal chans.
Ni som följt mig vet ju hur jag kämpade med just den här boken. Dels kom det en massa saker emellan och dels tyckte jag hela tiden att något fattades i den, vilket är lite ironiskt med tanke på titeln. Till slut ansåg jag i alla fall att jag fått det mesta på plats, att jag inte kunde göra den bättre än vad den blev och det var då jag tänkte att om jag någonsin ska ge någon av mina titlar en chans, så är det den här.

Om det här bevisar någonting så är det att det inte spelar någon roll hos vilket förlag man är utgiven, inte ens storleken på det. Det spelar ingen roll om du är egenutgivare. Det enda som spelar någon roll är att lägga ner hårt arbete på att få texten så välskriven som du kan och att försöka skriva något som sticker ut i mängden. Det sistnämnda är kanske det svåraste av allt i en genre där det allra mesta redan är gjort.
Jag tog mig ända hit helt utan redaktörer eller lektörer och enbart med hjälp av mina superduktiga testläsare. Även om jag förmodligen själv var den största kritikern till texten.
Jag räknar givetvis inte med att vinna, de övriga fyra nominerade författarna är otroligt duktiga.
Den största segern är faktiskt redan vunnen. För nu har vi som förlag bevisat att vi ger ut minst lika välskriven litteratur som de stora förlagen.
Trots vår nisch och trots att vi är små i branschen.
Så, stort grattis till DareMe Publishing och min vän och kollega, Katarina Persson!
Det här gjorde vi bäst! 🙂

Dezmin

18 svar till “Nomineringen

 1. Såg! Grattis!!! 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Ja de senaste dagarna har minst sagt varit lite tumultartade, på ett härligt sätt. 😀😀🥳
  Är så glad för din skull, vet ju precis hur mycket du slitit med den här boken. Och precis, även roligt att man som miniförlag kan nå dit, med idogt arbete. 🙂 Så njut av segern, för det är det ju redan, som du säger, och en välförtjänt sådan med. 🙂
  Det gjorde vi verkligen! 🙂 ❤️

  Gillad av 1 person

 3. Stort grattis! 👏

  Gillad av 1 person

 4. Grattis!
  Men skulle inte du sluta skriva? Hur blir det med det nu? 😉

  Gillad av 1 person

 5. Som jag skrev på FaceBook: Så jävla bra! 🤩😃❤️

  Gillad av 1 person

 6. Grattis igen! Så roligt! Och ja, man kan komma långt genom att se till att få ihop sitt manus så det blir riktigt bra och välskrivet. Inte alla klarar det utan professionell hjälp, men så är du ju dels ditt egna proffs, dels har du haft proffsiga testläsare. Så roligt att höra ditt namn i morgon-tv, ihop med de andra nominerade, några riktiga tungviktare. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack igen! ❤
   Ja man kan komma långt på bra testläsare, speciellt om man har lite erfarenhet av skrivande sedan tidigare, för då tror jag att man även undermedvetet redigerar sig själv medan man skriver också 🙂
   Va? Det har jag helt missat! I vilken kanal var det och vilken dag? Kanske går att hitta något klipp på Youtube 🙂

   Gillad av 1 person

   • Det nämndes en morgon på SVT när de presenterar kulturnyheter, typ tio i åtta (tror de gör det även vid tio i sju å tio i nio men då brukar jag inte kolla) och de sa bara vilka som var nominerade. Men så kul när jag hörde ditt namn!

    Gillad av 1 person

    • Tusen tack! Ska se om jag kan hitta det. På vår box kan vi gå tillbaka flera dagar och kolla program, så ska se om jag kan hitta det 🙂
     Ja, jag har inte fått höra det själv än, men jag förstår känslan 😀

     Gillad av 1 person

 7. Som sagt, stort GRATTIS!! Och ha en fin söndag:)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s