Inför vintern

Jag är ingen stor fantast av hösten (även om den är enklare att genomlida än vintern) men september brukar gå ganska bra. I oktober börjar man bli varse hur dagarna blir allt kortare och november är en riktigt mörk månad. Sedan lyser det upp lite i december i och med julen, men därefter ska man stå ut med hela januari och februari innan man börjar skönja ljuset i tunneln.
Även om kylan bitvis kan vara hemsk här uppe under vintrarna och ihärdiga snöfall sällan uppskattas, är det ändå mörkret jag tycker är värst. Finns det någonting positivt med snön så är det att den lyser upp lite i allt det dunkla.
De fåtalet ljusa timmarna under årets mörkaste månader, räcker liksom inte till för att kompensera när det känns som om det är natt större delen av dygnet.
Jag vet att det finns många som uppskattar vintrarna, men jag blir nog aldrig en av dessa, det är helt enkelt ingen rolig årstid. Alls.
Vi har ju gått in för att köpa lägenhet på Teneriffa på allvar nu, men allt tar alltid mer tid än vad man från början trodde och därför försöker jag peppa mig lite för att ta emot ännu en vinter på ett så positivt sätt som möjligt.
Vad gör ni för att vintern ska bli lättare att genomlida?

Dezmin

12 svar till “Inför vintern

 1. Jag hatar också mörkret. Det blir bara värre med åren det där. Inte ser jag hur jag skulle kunna försörja mig heller om jag flyttade utomlands. Det blir till att bita ihop och elda i vedspisen,den är mitt ljus i mörkret

  Gillad av 1 person

  • Mörkret är verkligen en pina och som du säger känns det som om det bara blir värre med åren.
   När du blir pensionär har du väl alla möjligheter 🙂 Då behöver du inte elda i vedspisen längre.

   Gilla

 2. Haha, en till vinterhatare här! 😅 Men till skillnad från de flesta har jag inga problem med mörker eller ens lite kyla bara det är snöfritt, jag hatar snön mest av allt. 😡 kanske för att den bara ställer till problem i storstäder, plus det är fint i ungefär trettio minuter. Sedan är allt bara brunt slask ändå. Plus snöröjningen här är undermålig med så alltid framkomlighetrproblem för alla oavsett färdmedel, gångtrafikanter inkluderade.
  Du kanske får börja åka skidor? Då kanske det blir roligare med vinter? 😀 Eller tolka efter hundarna haha. själv brukar jag försöka sätta siktet långt fram och bara bita ihop, men är nog aldrig på mitt bästa humör under vintern. 😉 så jag vet egentligen inte vad som skulle hjälpa annat än att resa härifrån men det är du ju redan inne på. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Här blir det ju inget slask förrän på vårkanten så då funkar snön lite bättre, kanske 🙂 Och snöröjning kan de ju här uppe också, men kan tänka mig att det är värre söderöver där kanske inte samma resurser läggs ner på att hålla undan den.
   När jag var yngre åkte jag mycket slalom på vintrarna, däremot har längdåkning aldrig känts speciellt tilltalande.
   Haha, ja vi har faktiskt pratat om att tolka efter hundarna, problemet är bara att man måste träna dem först så de förstår kommandon, annars kan man hamna var som helst om de känner för att dra iväg 😀
   Bra tips! Att sätta siktet långt fram och försöka bita ihop. Man får väl låtsas som att det är sommar även när det är vinter 🙂

   Gillad av 1 person

   • Ja jag kan tänka mig att snöröjningen fungerar bättre hos er. Problemet här är väl dels att de alltid börjar fundera på snöröjning när snökaoset är ett faktum, det blir väl för svårt att köra på dagarna pga trafiken så de kör bara på nätterna vilket gör att det aldrig är snöröjt när de flesta är ute. Plus för få resurser, kanske beroende på storleken på stad med 🙂
    Ja slalom verkar roligare, håller med. Lite mer action! 😀
    Ah hahaha ja vem vet var ni skulle hamna då? Men det kanske kan bli ett projekt i vinter då, att träna dem på det? Annars kanske man kan försöka hitta lite roliga event att underhålla sig med så tillvaron blir lite roligare… på sommaren behöver man ju inte lika mkt men på vintern kanske det blir viktigare att göra roliga saker. 🙂
    Ja precis haha, och visualisera sig själv på en soligare och varmare plats inom en snar framtid 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Mörker, kyla, snö (eller här i Göteborg slask och iskallt regn) går bort för mig med. Det enda positiva med iaf en del av vinterhalvåret är att det är mysigt med all julbelysning inne i stan.
  I mitten av februari är det ändå rätt ljust igen, tack och lov.
  Förstår att du önskar dig bort till värmen. Känner likadant, men om den drömmen skulle förverkligas blir det inte än på många år.

  Gillad av 1 person

 4. Jag har tur för jag tycker om både höst och vinter. En person som bor i rätt land, alltså;) Så spännande med Teneriffa!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s