Om mig

Det här är en blogg om mig, mitt skrivande och mina karaktärer. Samt en del avstickare om brott och brottslingar, både legender och mindre kända förbrytare. För jag tycker de är intressanta. I alla fall de mer förslagna och de som skapade historia efter sina tilltag.
Jag blandar mellan varven upp med bokrecensioner och ibland ett och annat debattinlägg.

Jag är född Salomonsson, men är numera gift och heter Dezmin. Större delen av mitt liv har jag bott i Lycksele, men jag har även ägnat en tid i Norrköping, samt några år tillsammans med min man i Fort Lauderdale, Florida.

2012 debuterade jag med spänningsromanen Karmamailen hos PR-förlaget. Under 2013 avvecklade PR-förlaget sin verksamhet och 2014 gav Melker Förlag ut den. Den finns hos de flesta nätbokhandlarna, dock bara som e-bok.
Under tidig vår 2013 skrev jag kontrakt för Litet Förlag på Lex Limbo, även den en spänningsroman. Jag har förlagt handlingen till Lycksele, för det är här jag för tillfället uppehåller mig och här jag levt större delen av mitt liv. Lex Limbo släpptes i augusti 2013.
2014 skrev jag kontrakt på uppföljaren till Lex Limbo för RoM Förlag. Den heter Den gyllene rockaden och kom i november 2014.
Även del tre Dubbelt Vågspel, kom ut på RoM Förlag i november 2015.
Under 2015 släpptes också I skuldens skugga, en novellantologi som jag medverkar i tillsammans med flera kända och mindre kända författare och där all vinst går till stiftelsen ”Min stora dag”.
I början av 2017 startade jag DareMe Publishing tillsammans med en vän och kollega och i mars det året kom den första delen av två, Wicked Game, i min Gameduologi ut på förlaget.
Under hösten 2017 släpptes den fjärde delen i Limboserien, Samfundet, på förlaget.
Under våren 2018 släpptes den avslutande delen i Gameduologin, Guessing Game.
Och under hösten 2018 släpptes Gärningsspelarna, den enda av mina böcker hittills som inte är inom spänningsgenren.
2020 släpptes spänningsromanen Mig skall intet fattas. Den blev nominerad samma år till Årets bästa svenska kriminalroman av Deckarakademin.
2021 blev Mig skall intet fattas nominerad till Selmapriset och slutade i topp 3 för bästa egenutgivna bok 2020.

20200308_115733

Signerat

Dezmin

4 svar till “Om mig

  1. Men vad handlar din nya bok om?

    Gilla

  2. Patience, my friend, patience. Mer information om den kommer 🙂

    Gilla

  3. En gedigen bibliografi! Fem böcker på lika många år, fantastiskt! Och vilka böcker! 😛 Ser fram emot de kommande titlarna med 🙂

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s