Sliter vidare

Jag sliter vidare med redigeringen av WG. Deadline är satt till slutet på den här veckan och den ämnar jag hålla.
När hjärnan blir för trött av redigering, leker jag lite med baksidestexten.
Den första delen av den är jag ganska nöjd med, det är den andra delen som jag inte riktigt får till. Den del som ska förklara intrigen bättre.
Jag tänkte outa den första delen av baksidestexten, så får den som vill gärna lämna synpunkter. Kanske kan det ge lite input till hur jag ska utforma den andra delen, tänker jag. Så, här kommer den:

Jag är en rättsvrängare. Jag borgar för att de övriga två nämndemännen, gärna domaren också, går på min linje. Det finns flera av oss i landet, men jag är den nationellt bästa. Jag kan få den blint övertygade att tvivla och den största skeptikern att tro. Jag förvandlar misstanke till förtroende och tillit till dubier. En rättegång där jag finns med är avgjord långt innan den ens påbörjats.

Storyn i relationsthrillern kretsar alltså kring två nämndemän, varav den ena av dem driver en egen agenda.
Jag klurar vidare på hur jag ska sammanfatta intrigen i den andra delen av baksidestexten, men tanken är att jag ska skriva den i tredje person då jag åtminstone får för mig att det blir enklare att sammanfatta ur det berättarperspektivet. Manuset är dock skrivet i första person perspektiv.

Utöver det har jag tagit på mig att hålla i ännu en skrivarkurs och den startar på torsdag. Det intressanta med den här omgången är att av sju deltagare är tre av dessa män 🙂 Tycker det var väldigt roligt att se då just skrivarkurser verkar mer populära bland kvinnor.
Nåväl, jag tragglar vidare i redigeringsträsket och hoppas nå målet i slutet av veckan 🙂
Som sagt, kom gärna med input på baksidestexten. Blir man nyfiken på boken, eller bör jag kanske ändra även här?

Dezmin

28 svar till “Sliter vidare

  1. Jag tycker det är jobbigt med baksidestexter eftersom de ofta avslöjar för mycket om handlingen, och det blir ofta för mycket spoilers. Det här är EXAKT den typ av baksidetext som jag gillar; du sätter en stämning och man förstår lite av vad det handlar om utan att det avslöjar för mycket (och det är skrivet på bra språk). Bör nog, som du skriver, kompletteras med lite översiktlig info för mer normala läsare som vill veta mer om vad boken handlar om 😄 Men jag skulle sluta läsa baksidan precis där du slutade skriva i jag-form och börja läsa i boken i stället.

    Gillad av 1 person

    • Tack så mycket! 🙂 Ja, lite mer komplettering behövs för att tydliggöra intrigen, så det är den jag grunnar på.
      Härligt! Då är jag på rätt väg i alla fall 🙂

      Gilla

  2. Jag gillar också och Annika sammanfattade mina tankar. Jag har inget att tillägga och inga bra förslag på hur resten ska vara. Boken vill jag gärna läsa!

    Gillad av 1 person

  3. Baksidestexter är kluriga men det brukar ge sig när man klurat ett tag. Bra med en deadline. Den håller du säkert. ibland kan det vara en bra sporre att den börjar löpa mot sitt slut…

    Gillad av 1 person

  4. Jag blir väldigt sugen att läsa boken av den där texten, så du är på rätt spår 🙂
    Lycka till med redigerandet också! Jag kämpar också på men har en bra bit kvar känns det som.

    Har förresten läst Daisy i kedjor nu, tänkte skriva lite om den ikväll. Förstår att du valde att inte läsa boken när du fått reda på det slutet… och just slutet känner jag mig faktiskt lite tveksam till 🙂

    Gillad av 1 person

    • Tack! Det låter jättebra att vara på rätt väg i alla fall 🙂
      Stort tack för det med! Redigeringen är verkligen en av de delar som jag tycker är jobbigast, så jag förstår precis hur du känner.
      Då ska det bli intressant att läsa om den på din blogg sen. Eller hur? Och nu var jag lite osäker på hur jag skulle ha uppfattat slutet om jag läst boken, men utgår jag ifrån vad du skriver så var det nog lika bra att jag inte läste den då 🙂

      Gillad av 1 person

  5. ”Din” nämndeman låter som en med både psykopatiska- och narcissistiska drag … spännande 🙂

    Ibland har jag sett att vissa baksidestexter upprepar den första delen, men med andra ord i den andra.
    Ungefär som i en journalistisk text … där det nästintill tjatas för att man inte ska missa något. Dvs allt sägs två gånger.

    Undrar varför du funderar på att skriva andra delen i tredje person. För att se det utifrån, kanske?

    Tack, för att du outa’ 🙂

    Gillad av 1 person

    • Hehe, ja den nämndemannen är verkligen speciell 🙂
      Sådana har jag med läst och blir inte särskilt imponerad så därför vill jag gärna undvika sådant.
      Att jag väljer tredje person i den andra delen är för att jag misstänker att det på så vis blir enklare att komma åt huvudintrigen. Men jag får se om jag kan lösa det genom första person även där.
      Tack för input 🙂

      Gillad av 1 person

  6. Kul att få läsa delar av baksidestexten. De fyra sista meningarna är klockrena tycker jag. De lockar mig verkligen till att vilja läsa boken. Jag reagerar lite på början. ”Rättsvrängare” låter krångligt i mina ögon. För mig känns ”lagvrängare” enklare. Vidare att du skriver ”de övriga två nämndemännen” – är det viktigt redan här att berätta för läsaren hur en nämnd i ett brottmål är sammansatt? Egentligen tycker jag att hela den meningen kan strykas – därför att den är mindre bra bland alla den andra som är superbra.

    Gillad av 1 person

    • Stort tack! 🙂
      Grejen med ”Rättsvrängare” är att det är ett påhittat yrke, det finns ju egentligen inte, men en ”lagvrängare” är ju ett annat ord för advokat och det är ju inte en sådan som den här karaktären är 🙂
      Du har helt rätt i att det blir överflödigt med ”de övriga två…” detta kan jag faktiskt stryka. Jag ska fundera på hur det blir om jag stryker hela den meningen 🙂
      Jättetack för input! 🙂

      Gillad av 1 person

  7. ”Rättsvrängare” ! Det låter som en mycket intressant bok 🙂

    På mitt jobb kommer jag ibland i kontakt med en slags lagvrängare som vi kallar för ”brännvinsadvokat” Ingen vill ha dom längre p.g.a. att dom är usla advokater.Men då har dom upptäckt att patienterna på rättspsyk med särskild utskrivningsprövning har rätt till advokat varje gång det är sexmånadersprövning av deras fall. För det mesta är sexmånadersprövningen bara en ritual och advokaten kan inte påverka utfallet ett dugg men erbjuder sina tjänster till patienten som tror att hen ska bli utskriven med advokathjälp. Allt kostar bara oss skattebetalare en massa pengar i onödan men brännvinsadvokaten håller sig kvar i branschen.

    Gillad av 2 personer

    • Härligt! Jag hoppas innehållet ska bli intressant också 🙂
      Uttrycket ”Brännvinsadvokat” har jag också hört vid något tillfälle, men har aldrig riktigt fattat i vilket sammanhang man använder det.
      Nu förstår jag det bättre. Det handlar alltså om advokater som antagligen blivit arbetslösa om de inte kunnat erbjuda sina tjänster till sådana som egentligen inte behöver dem 🙂

      Gilla

  8. Marie: Mitt skrivliv

    Vad kul med blandad kompott i skrivkursen! Jag måste också gå en, åhhh!

    Gillad av 1 person

  9. Jag tycker du har lyckats jättebra. Baksidetexten är svår och oftast klurar man för länge på den. Jag blir nyfiken i alla fall.

    Gillad av 1 person

  10. Ska bli spännande att få gå din kurs. Sitter på älgpass i dag och beställde din första bok i väntan på oxn☺. Jag har dock lämnat deckarspåret och kommer nog klura ut en ny genre helt enkelt.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar