E-singelsläpp

Idag släpper vi den första externa författaren som vi har signat.
Henrick Rangsjö är ingen debutant, utan har skrivit flera böcker tidigare och idag vid senare delen av förmiddagen, släpper vi en intervju med honom på vår FB-sida.
Faktum är att ingen av de två vi signat hittills är debutanter. Vi är verkligen jätteglada för att även författare som sedan tidigare är utgivna, hittat oss och skriver i den nisch vi efterfrågar.

Det är sannerligen en ny upplevelse att sitta i ”andra änden” av bokbranschen. Bara på den här korta tiden vi haft förlaget hittills, har jag fått en rad aha-upplevelser. Tydligast är följebreven, för det är nästan så man kan se redan där om ett manus kommer att vara värt att läsa, eller inte. Givetvis kollar vi alltid på ett manus, oavsett hur följebrevet är skrivet, men det är intressant att man på följebrevet kan avgöra hur höga förväntningar på manuset man bör ha.
Kort sagt kanske man kan säga så här: Kan man skriva ett intressant och fängslande manus, kan man också skriva intressanta och fängslande följebrev 😉

Hur som helst. Missa inte intervjun med Henrick hos oss på FB (om ni har FB) idag och läs gärna hans spännande och tänkvärda novell ”Onda gärningar”.
Den finns hos de flesta nätbokhandlarna, samt inom kort hos Storytel.
Trevlig helg! 🙂

Dezmin

Annonser

12 svar till “E-singelsläpp

 1. Verkar spännande! Får nog ta och läsa den! Trevlig helg! 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Jag instämmer, nu inser man hur mycket man faktiskt kan läsa ut av ett bra följebrev 🙂 nog för att jag anade det innan med, men nu blev det tydligt hur stor skillnad det faktiskt kan vara. 🙂
  Hurra för första novellen och första externa författaren. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja, visst blev det enormt mycket tydligare! Så nu börjar jag fatta varför det står så mycket om just följebreven i tips till författare som skickar in sina första manus 🙂 För på de allra största förlagen kan jag tänka mig att följebrevet är helt avgörande för om de ens ska bläddra i manuset.
   Eller hur? Hurra för honom! 🙂

   Gillad av 1 person

   • Ja verkligen! 🙂 Ja där kanske de faktiskt inte ens läser om de får in taffligt formulerade följebrev, med tanke på hur många manus de har att läsa så måste de ju göra en första utgallring någonstans. 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Marie: Mitt skrivliv

  Åh vad spännande med e-singeln. Ska köpa den när jag är klar med den här rundans genomläsning och omskrivning av mitt manus. En belöning att se fram emot.
  Följebrevet ja, detta viktiga stora lilla ångestmoment i livet som aspirerande författare. Ser gärna ett helt eget blogginlägg om saken från dig 😊 Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  • Vad roligt att du tänker köpa den! Hoppas du ska gilla den också 🙂 Ja, det blir en fin belöning.
   Det kan jag gärna skriva om vid något tillfälle, för det är ju erfarenheter som är roliga att dela med sig av också 🙂 Trevlig helg!

   Gillad av 1 person

 4. Verkar som ni fått ett intressant författarskap i Henrik, kul för er! Och ja, följebrev… Huvudvärk både innan och efter jag skickat till förlag när jag tänker på det. 😉 Säger som Marie, läser gärna mer om dina tankar kring det.

  Gillad av 1 person

 5. Kul att sitta ”på andra sidan skrivbordet”. Man lär sig massor av det. Att stå på scen är en sak – att regisera en annan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s