Bedragerskans revansch av Johan Elfner

Då har andra delen kommit och uppföljaren till Den oskyldiga bedragerskan.
Handlingen i boken är följande:
”Maria Berg har funnit sig tillrätta vid kusten i Portugal efter allt drama då hennes man Jan Berg dog, återuppstod och dog igen. Han lämnade en stor livförsäkring efter sig som Maria kan försörja sig på. Men vad händer om alla turer kring livförsäkringen avslöjas? Står Maria utan pengar då?

När vinodlaren Octave Pernet råkar i skuld till den italienska maffian dras Maria Berg ofrivilligt in i en farlig händelsekedja där förvecklingar avlöser varandra. Tillsammans med Eduardo och José hamnar hon i ett gastkramande vågspel.”

Uppföljaren har samma fina driv som den första boken. Bedrägerierna avlöser varandra och karaktärerna är väl nedtecknade. Eftersom det är krim-feelgood får också karaktärernas relationer mer utrymme än i renodlade kriminalromaner. Bitvis kan jag tycka att Elfner kunnat banta ner antalet karaktärer läsaren får följa, för ibland har jag lite svårt att hålla isär en del av dem, samtidigt är det en konst att hålla ett högt tempo med få karaktärer och jag läser hellre en bok med högt tempo i handlingen (med risk för att blanda ihop en del karaktärer) än en med långa transportsträckor.
Elfner väver också skickligt in bakgrundsinformationen från den första boken i handlingen, därför gör det inget om man inte har läst den första boken och även om man har läst den har mycket fallet i glömska sedan den släpptes och påminnelserna är därför uppskattade.
De korta kapitlen gör att jag inte drar mig för att läsa ett kapitel till och ett till (det tar ju inte så lång tid) och vips har bokens 371 sidor flugit förbi.
Slutet öppnar för en riktigt intressant fortsättning som jag ser fram emot.
Vill du förlora dig i några rafflande timmars verklighetsflykt, är det den här boken du ska läsa i hängmattan!
Boken kan bl a köpas här.


8 svar till “Bedragerskans revansch av Johan Elfner

  1. Haha, låter riktigt komisk. Jag minns faktiskt inte att du skrev om den första delen, men jag har ju lite kort minne 😌 Kul med en uppföljare som håller måttet i alla fall, fö det låter det som den gör! 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Låter som ett tips att ta till sig av. Får se om den, eller första, finns på biblioteket.🙂

    Gillad av 1 person

  3. Bra med tips om nya författare!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s